Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:50 | 02/06/2020

Συνελήφθησαν, χθες (1.6.2020) το απόγευμα, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, δύο (2) ημεδαπές, ηλικίας 29 και 62 ετών, αντίστοιχα, για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Ειδικότερα, χθες (1.6.2020), το απόγευμα στη Σπάρτη Λακωνίας, οι ανωτέρω μετέβησαν σε κατάστημα ημεδαπού και αποπειράθηκαν να πραγματοποιήσουν συναλλαγή μικρής αξίας χρησιμοποιώντας χαρτονόμισμα των -50- ευρώ, αμφιβόλου γνησιότητας, με σκοπό να λάβουν το αντίστοιχο χρηματικό ποσό ως ρέστα.

Μετά από άμεση κινητοποίηση, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, εντόπισαν τις ανωτέρω, οι οποίες επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τις συνέλαβαν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν -22- αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα των -50- ευρώ, το χρηματικό ποσό των -220- ευρώ και δύο (2) κινητά τηλέφωνα, ενώ ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, προέκυψε επιπλέον ότι οι ανωτέρω, χθες το απόγευμα στο Πέραμα Αττικής, στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας πραγματοποίησαν ακόμη τρείς (3) συναλλαγές, χρησιμοποιώντας με τον ίδιο τρόπο ισάριθμα αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα των -50- ευρώ, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis