Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:59 | 04/12/2018

Να γίνει δεκτή η άσκηση αναίρεσης μόνο ως προς το σκέλος της μη χορήγησης ελαφρυντικού στον Νίκο Ρωμανό και τον συγκατηγορούμενο του Αργύρη Ντάλιο πρότεινε σήμερα ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γρηγόρης Πεπόνης.

Ο κ. Πεπόνης ζήτησε να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης ως προς την μη χορήγηση του ελαφρυντικού της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη για το Νίκο Ρωμανό και για τον Αργύρη Ντάλιο.

[custom:google-ads]

Υποστήριξε και για τους δύο πως η δευτεροβάθμια απόφαση απέρριψε τη χορήγηση της ελαφρυντικής περίστασης και δεν δέχθηκε ως επαρκή τα πραγματικά περιστατικά που τέθηκαν στο εφετείο, όπως την ολοκλήρωση του Λυκείου και την εισαγωγή στο πανεπιστήμιο για το Νίκο Ρωμανό, με το σκεπτικό ότι το διάστημα εκείνο ήταν υπό κράτηση και εξαιτίας των πεποιθήσεών του όπως τις ανέπτυξε κατά την απολογία του.

«Ξέρουμε πολλούς κρατούμενους που τελειώνουν το λύκειο και μπαίνουν πανεπιστήμιο; Πρόκειται για μια συνειδητή προσπάθεια με θετικό προσανατολισμό» ανέφερε ο Γρηγόρης Πεπόνης και συνέπειες: «Είναι αδιάφορη η κοσμοθεωρία του εγκληματολογικά και από πλευράς αξιόποινου. Εγώ μπορώ να πιστεύω ότι είμαι ο Βούδας, τι σημασία έχει;».

Ο Θεόδωρο Μαντάς, δικηγόρος του Νίκου Ρωμανού επισήμανε πως η εν λόγω δικαστική κρίση «επιδιώκει με ερμηνεία για πρώτη φορά να εισαγάγει την αντίληψη της ατομικής τρομοκρατίας, η οποία δεν ήταν στη βούληση νομοθέτη και επιχειρεί να νομοθετήσει με κίνδυνο κάθε ατομική περίπτωση να μπαίνει κάτω από την ομπρελά ατομικής τρομοκρατίας, καταργώντας ουσιαστικά την πραγματική βούληση του ποινικού νομοθέτη».

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου πρότεινε την απόρριψη αυτού του σκέλους του αιτήματος ως αβάσιμο, επισημαίνοντας: «είναι δυνατόν μεμονωμένα πρόσωπα να πράξουν τρομοκρατικές πράξεις. Ο μεμονωμένος τρομοκράτης είναι ο μοναχικός λύκος. Σε διεθνές επίπεδο το έχουμε συναντήσει, με δεκάδες εκατοντάδες θύματα. Η δική μας νομοθετική πρόβλεψη το ρυθμίζει με αυτό τον τρόπο».

[custom:google-ads]

Ενώπιον του Αρείου Πάγου έχουν προσφύγει οι Ν. Ρωμανός, Α. Ντάλιος και Γ.Μιχαηλίδης ζητώντας να ασκηθεί αναίρεση κατά της απόφαση τους Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για επιμέρους πράξεις που αφορούν τη δράση τους.

Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Περίεργη «ανακοίνωση» Ρουβίκωνα- Στις 10 Δεκέμβρη αναλαμβάνουμε συντονισμένη δράση...

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis