Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:30 | 16/10/2018

Το φως της μέρας ανέδειξε το μέγεθος των καταστροφών που έγιναν στο τμήμα της Ομόνοιας, μετά την καταδρομική επίθεση που έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης, και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις αστυνομικοί.

 

Ομάδα περίπου 60 ατόμων, εμφανίστηκε ξαφνικά και επί τέσσερα λεπτά «βομβάρδιζε» το τμήμα με βόμβες μολότοφ και πέτρες.

[custom:google-ads]

Από την καταδρομική επίθεση, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές  σε πέντε αυτοκίνητα και τρία υπηρεσιακά οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην οδό Βερανζέρου.

 

 

Τραγική ειρωνία; H επίθεση συνέβη την ίδια ημέρα που έκανε πρεμιέρα ο «Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.Α.Σ», το πρόγραμμα 24ωρης αστυνόμευσης σε όλη την Ελλάδα που στόχος του είναι να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και να μειώσει την εγκληματικότητα.

Από το βράδυ της Δευτέρας, μετά την καταδρομική επίθεση, η ΕΛ.ΑΣ είναι καζάνι που βράζει.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, σε ανάρτησή της στη σελίδα της στο Facebook δημοσίευσε φωτογραφίες των τραυματισμένων αστυνομικών, καταγγέλλοντας την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ότι «χαϊδεύει» τους αντιεξουσιαστές.

Κάλεσαν μάλιστα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό τμήμα Ομονοίας, χαρακτηρίζοντας «δολοφονική» την επίθεση που σημειώθηκε εκεί χθες βράδυ. 

«ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ “XAΪΔΕΜΕΝΟΥΣ”»

«Ακόμα μια δολοφονική επίθεση από τους “γνωστούς και χαϊδεμένους” εναντίον συναδέλφων μας. Αλήθεια ποιος αγωνιστικός λόγος υποκίνησε αυτήν την ενέργεια;

Η Ένωσή μας έχει καταγγείλει από καιρό την αποδόμηση υπηρεσιών που μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα. Η ηγεσία απαντά μ ετη σύσταση πεζών περιπολιών τη χρησιμότητα των οποίων έχουμε από καιρό καταγγείλει.

Δυστυχώς όμως οι συνάδελφοι της ανωτέρω υπηρεσίας δέχθηκαν το μένος των “μπαχαλάκηδων” και αλήθεια περιμένουμε να μας πουν οι ιθύνοντες με ποιον εξοπλισμό περίμεναν να τους αντιμετωπίσουν.

H Ένωση Αθηνών αύριο 16 Οκτωβρίου & ώρα 11:45 θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Α.Τ. Ομόνοιας όπου οι συνάδελφοί μας δέχθηκαν δολοφονική επίθεση. 

Ήταν η πρώτη “επιτυχημένη” μέρα της εμφανούς αστυνόμευσης, γι’ αυτό μάλλον σουλάτσαραν ανενόχλητοι όλοι αυτοί. Ήταν δίκαιο (οι πεζές) και έγινε πράξη».

Πηγή: star.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis