Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:33 | 22/12/2021

Κι όμως οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν είναι μόνο για να συλλαμβάνουν κακοποιούς αλλά για να προσφέρουν τη βοήθεια τους σε όποιο πολίτη τη χρειάζεται.

Ένα συγκινητικό περιστατικό διαδραματίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης (21.12.2021) στο κέντρο της Αθήνας, αποδεικνύοντας ότι κάτω από τις μπλε στολές των αστυνομικών δεν κρύβονται μόνο σκληροτράχηλοι διώκτες του εγκλήματος αλλά και άνθρωποι γεμάτοι ευαισθησίες που προσφέρουν βοήθεια όταν χρειάζεται.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ, εκτελούσαν περιπολία σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας, όταν ξαφνικά πέρασαν από την πλατεία Αμερικής. Το βλέμμα όλων των αστυνομικών έπεσε στην άκρη του δρόμου όπου κείτονταν ένας άνδρας. Οι μηχανές έσβησαν και όλοι οι άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ έσπευσαν να βοηθήσουν τον άνδρα ο οποίος είχε πάθει επιληπτική κρίση.

Γύρω από το ξαπλωμένο κορμί του άνδρα δημιουργήθηκε ένας κύκλος ασφαλείας από τους αστυνομικούς προκειμένου να προστατευτεί από τα οχήματα που διέρχονταν από το σημείο, αλλά και να αποτραπούν τα πολλά αδιάκριτα βλέμματα των περαστικών.

Δίπλα στους αστυνομικούς που προσέφεραν τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες, έσπευσαν και πολίτες οι οποίοι γνώριζαν τι πρέπει να κάνουν σε αυτές τι περιπτώσεις.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

Πηγή:  newsit.gr

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis