Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:02 | 10/08/2021

Άλλο ένα περιστατικό με εντοπισμό εμπρηστικού μηχανισμού καταγράφηκε στους Θρακομακεδόνες καθώς μέλη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων που επιχειρούσαν στην περιοχή κατά τη διάρκεια της μεγάλης φωτιάς στην Αττική τον βρήκαν και τον παρέδωσαν στην ΕΛΑΣ.

Εμπρηστικός μηχανισμός στους Θρακομακεδόνες

Τα μέλη της εθελοντικής ομάδας διάσωσης βρήκαν τον μηχανισμό την Κυριακή κατά την τέταρτη ημέρα δράσης σε μια από τις περιοχές που επλήγησαν από την πύρινη λαίλαπα της προηγούμενης εβδομάδας στην Αττική.

Η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ (Ο.ΔΙ.Κ.), είναι μια ομάδα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα – μη κυβερνητική οργάνωση (Μ.Κ.Ο.) που ιδρύθηκε και λειτουργεί από το Μάιο του 2008 με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Είναι ενταγμένη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Ελλάδος καθώς επίσης και στο Υ.Δ.Α.Σ. του Υπουργείου Εξωτερικών με αριθ. μητρώου 502.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας για το ενδεχόμενο οργανωμένου σχεδίου εμπρησμών στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για «συγχρονισμό» στην εκδήλωση των πυρκαγιών ο οποίος, όπως σημειώνει, «δημιουργούν εύλογες υπόνοιες για σκόπιμη οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα και όχι μόνο για απλό, τυχαίο φαινόμενο σύμπτωσης περιστατικών αμελούς συμπεριφοράς».

Πηγή:  newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis