Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:02 | 15/03/2022

Το Εγκληματολογικό Τμήμα Βορείου Ελλάδας, καθώς και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας ανέλαβαν την έρευνα για την εξιχνίαση της υπόθεσης εμπρησμού τριών περιπολικών και ενός συμβατικού αστυνομικού οχήματος, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Βορείου Πηλίου, στην Ανακασιά, σήμερα τα ξημερώματα.

 

Επίσημες ανακοινώσεις δεν έχουν γίνει ακόμη, για το συμβάν, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανότερο σενάριο που εξετάζεται, είναι να πρόκειται για στοχευμένο εμπρηστικό χτύπημα. Την εκτίμηση αυτή ενισχύει το γεγονός ότι τα αυτοκίνητα πήραν φωτιά ταυτόχρονα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου ενημερώθηκε στις 4.30 τα ξημερώματα και στο σημείο έσπευσαν οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα που έσβησαν τη φωτιά στις 5.10 το πρωί.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται από τις Αστυνομικές Αρχές, στην αναζήτηση βιντεοληπτικού υλικού.

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων: Άνανδρη, φασιστική και θρασύδειλη επίθεση

 Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας χαρακτηρίζει «άνανδρη, φασιστική και θρασύδειλη την επίθεση, από κάποια αρρωστημένα μυαλά, άριστα κατευθυνόμενα και υποκινούμενα, που θεώρησαν το μικρό αυτό περιφερειακό τμήμα στόχο, εξωτερικεύοντας τα δολοφονικά τους ένστικτα».

«Οι αστυνομικοί του ως άνω τμήματος με σεβασμό και πλήρη συναίσθηση του λειτουργήματος που επιτελούν με τα οχήματα αυτά περιπολούσαν διαρκώς τα ιστορικά χωριά του Πηλίου, τα οποία αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών και επισκεπτών, εξασφαλίζοντας την ομαλή μετάβαση αυτών σε δύσβατους δρόμους και υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούν την τελευταία χρονική περίοδο.
Ωστόσο κάποια αρρωστημένα μυαλά, άριστα κατευθυνόμενα και υποκινούμενα, θεώρησαν το μικρό αυτό περιφερειακό τμήμα στόχο, εξωτερικεύοντας τα δολοφονικά τους ένστικτα», αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Η Ένωση δηλώνει την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση στους εκεί υπηρετούντες συναδέλφους μας, καταδικάζει την ενέργεια αυτή απ’ όπου και αν προέρχεται και δηλώνει πως καμία τέτοια άνανδρη πράξη δε θα μετατρέψει τα τμήματα της περιφέρειας σε φρούρια, αλλά θα παραμείνουν εύκολα προσβάσιμα και προσιτά για τους πολίτες των γύρω χωριών, η πλειονότητα των οποίων αποτελείται από ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, που καθημερινά εξυπηρετούνται από αυτά.

«Η ως άνω ενέργεια δεν κάμπτει σε καμία περίπτωση το ηθικό μας, σίγουρα θα πλήξει για σύντομο χρονικό διάστημα την αστυνόμευση του Πηλίου πλην όμως με την αμέριστη συμπαράσταση των κατοίκων θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας ενωμένοι και δυνατοί», αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων.

ΕΛΕΝΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πηγή:  ertnews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis