Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:59 | 04/10/2021

ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Γνωρίζεται ότι στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής, την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021, αντιπροσωπεία  της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, πραγματοποίησε θεσμική συνάντηση με τονΑρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ, στο πλαίσιο επίσκεψης του, με αφορμή την τελετή ονομασίας-απονομής πτυχίων των νέων αστυφυλάκων στο Τ.Δ.Α. Κομοτηνής. Στόχος μαςήταν η ανάδειξη των αστυνομικών ζητημάτων που απασχολούν τα μέλη μας, στις διάφορες Υπηρεσίες τόσο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης όσο και των υπόλοιπων Υπηρεσιών της ΓΕ.Π.Α.Δ.Α.Μ.Θ. Η αντιπροσωπεία της Ε.Α.Α.Μ.Θ. απαρτίζονταν από τον Πρόεδρο Α/Υ ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗ Αναστάσιο, τον Γενικό Γραμματέα Α/Α΄ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ Άγγελο και τον Αντιπρόσωπο μας στην Ομοσπονδία (ΠΟΑΞΙΑ) Α/Υ ΖΙΩΓΑ Γεώργιο.

Αφού ευχηθήκαμε στον κ. Αρχηγό τα καλύτερα για τη συνέχεια στην επιτυχή πορεία του στο τιμόνι του Σώματος, υπογραμμίσαμε τα σύγχρονα θεσμικά, βαθμολογικά, οικονομικά και ασφαλιστικά ζητήματα του κλάδου, τα οποία έχουν τεθεί κατά βάση από την Ομοσπονδία μας (ΠΟΑΞΙΑ) στην πολιτική και φυσική μας ηγεσία. Ακολούθως, αναλύθηκαν ειδικότερα ζητήματα που προκρίθηκαν λόγω χρονικών δεδομένων σε επίπεδο Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, όπως: 1) Θεσμική θωράκιση των Διευθυντών και των Διοικητών Υπηρεσιών, 2) Προμήθεια συμβατικών περιπολικών για τα Τμήματα Ασφαλείας, όπως συνέβη με τα έγχρωμα αυτοκίνητα, 3) Ίδρυση Τμήματος Μεταγωγών-Δικαστηρίων στον Νικηφόρο Δράμας, ένεκα της επικείμενης λειτουργίας των Φυλακών Νικηφόρου και στελέχωση του Τμήματος Μεταγωγών-Δικαστηρίων Κομοτηνής, για το οποίο έχει εκδοθεί σχετικό Π.Δ. προ δεκαετίας, 4) Ίδρυση αυτοτελών Υπηρεσιών Ελέγχου Διαβατηρίων στην Εξοχή Δράμας, στην Νυμφαία Ροδόπης και στον Άγιο Κων/νο Ξάνθης, 5) Αύξηση ωριαίας αποζημίωσης των αστυνομικών που διδάσκουν στις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας, 6) Κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του αστυνομικού προσωπικού όλων των βαθμών των Διευθύνσεων Αστυνομίας της ΓΕ.Π.Α.Δ.Α.Μ.Θ., 7) Μη διαχωρισμός των ανατιθέμενων  καθηκόντων ανάμεσα σε εμβολιασμένους και μη αστυνομικούς και 8) Μείωση της γραφειοκρατίας και των γραμματειακών αγκυλώσεων που δημιουργούν την κακώς εννοούμενη ΄΄δημοσιουπαλληλική νοοτροπία΄΄ και περιορίζουν την πραγματική μάχιμη αστυνόμευση.

Ο κ. Αρχηγός μας ευχαρίστησε αρχικά για τη θεσμική παρουσία της Ένωσης μας. Στο πλαίσιο αυτό μας ενημέρωσε ότι τα εργασιακά προβλήματα αποτελούν ζητήματα πρώτης προτεραιότητας για το Αρχηγείο μας και ότι στην παρούσα χρονική περίοδο εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς το πρόγραμμα ψηφιοποίησης της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να μην υφίσταται για μεγάλο αριθμό διαδικασιών η ανάγκη της δια ζώσης παρουσίας των πολιτών στις αστυνομικές υπηρεσίες και για να αποδεσμευτεί προσωπικό που θα ενισχύσει την εμφανή μάχιμη αστυνόμευση. Περαιτέρω γίνεται μελέτη προγραμμάτων σε εξοπλισμούς και το αρχηγείο βλέπει με θετική οπτική, τυχόν μείωση περιττών επιτελικών υπηρεσιών για αντίστοιχη αύξηση της εμφανούς αστυνόμευσης. Παράλληλα, ενημερωθήκαμε ότι εξετάζονται διαδικασίες απλούστευσης της καθημερινότητας του πολίτη, που θα διευκολύνει σημαντικά το αστυνομικό έργο.  Τα υπόλοιπα θέματα που τέθηκαν, είναι σε γνώση της ηγεσίας και πρόκειται να αξιολογηθούν το επόμενο διάστημα, για να δοθούν οι ανάλογες λύσεις.   

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                     -Ο-                                                   -Ο-

     ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΔΡΑΓΟΥΔΑΚΗΣ Αναστάσιος                ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ Άγγελος

 

 ΑΣΤΥΝ. ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ                            ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ Α΄

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis