Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Του Ταρσούνα Παντελή
22:14 | 28/05/2022

(Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»)

Ελληνική Αστυνομία έτος 2022! Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί, το προσωπικό των μάχιμων Υπηρεσιών έχει μειωθεί δραστικά και όμως η Πολιτεία δεν αντιλαμβάνεται τους λόγους. Αντ’ αυτού ασχολούμαστε με πανεπιστημιακές και δικαστικές αστυνομίες, χωρίς να διορθώσουμε – διαρθρώσουμε τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα της ΕΛ.ΑΣ. Το παρελθόν έχει αποδείξει ότι πάντα αποτυγχάνουν νέα εγχειρήματα βασιζόμενα σε προβληματικές βάσεις, αλλά Φυσική και Πολιτική Ηγεσία το παραβλέπουν.

Το κύριο θεμέλιο πάνω στο οποίο βασίζονται όλα τα κατά καιρούς μεγαλεπήβολα σχέδια των ιθυνόντων είναι το αστυνομικό προσωπικό. Ωστόσο, οι αστυνομικοί και δη αυτοί που υπηρετούν στις μάχιμες υπηρεσίες της Αθήνας αντιμετωπίζουν καθημερινά επικίνδυνες και επίπονες καταστάσεις και στο τέλος της ημέρας, κάνοντας τον απολογισμό τους νιώθουν αδικία…

Αδικία γιατί με καρατομημένη μισθοδοσία, από τις μνημονιακές δεσμεύσεις, προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητά τους, στην ακρίβεια της πρωτεύουσας, μετρώντας το κάθε ευρώ με μεγάλη ευλάβεια. Επιπλέον, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών, κατάγεται από την επαρχία, με αποτέλεσμα μεγάλο μέρος του μισθού τους να αποτελεί η μίσθωση κατοικίας.

Αδικία γιατί οι συνάδελφοι της Άμεσης Δράσης, των διμοιριών, της ΟΠΚΕ κλπ δίνουν καθημερινά μάχη με την κάθε είδους εγκληματικότητα παίζοντας την ζωή τους κορώνα- γράμματα, όλοι αναρωτώμενοι κάποια στιγμή στην υπηρεσιακή τους καριέρα: «ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ;»

Αδικία γιατί, οι συνάδελφοι που υπηρετούν στα Α.Τ. και Τ.Α. του κέντρου προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις συνεχώς αυξανόμενες υπηρεσιακές ανάγκες, μη γνωρίζοντας «πότε και αν» θα λάβουν το επόμενο ρεπό, με μόνιμη ιδέα στο μυαλό τους: «ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ – ΦΥΓΕΙ», με αποτέλεσμα κάθε χρόνο πλέον του 50% του προσωπικού των Υπηρεσιών αυτών, να αιτείται μετάθεση.

Για να αντιμετωπιστούν, οι παραπάνω αδικίες χρειάζεται να δοθούν κίνητρα από την Πολιτεία. Η Ε.Α.Σ.Υ.Α. έχει προτείνει λύσεις, αλλά Φυσική και Πολιτική Ηγεσία τις κρατάνε καλά κλειδωμένες στα συρτάρια τους!

Επιτέλους κύριοι, ενισχύστε μας οικονομικά. Διαλαλείτε ότι υπάρχει ανάπτυξη, αλλά το αστυνομικό προσωπικό, που υπηρετεί στο λεκανοπέδιο, αντί αυτής, αντιμετωπίζει την αυξανόμενη ακρίβεια, με τους ίδιους μισθούς από το μακρινό 2012. Είναι επιτακτική ανάγκη πλέον η χορήγηση επιδόματος δυσμενούς διαβίωσης/ενοικίου, για να είμαστε σε θέση να τα βγάζουμε πέρα με τις υποχρεώσεις μας και το οποίο θα αποτελούσε την ελάχιστη αναγνώριση στις θυσίες μας. Επιτέλους κύριοι, δώστε ένα σοβαρό κίνητρο στους αστυνομικούς που υπηρετούν στις μάχιμες Υπηρεσίες της Αθήνας και θα αντιμετωπίσετε το πάγιο πρόβλημα των υπηρεσιών αυτών, που είναι η λειψανδρία.

Όπως αναφέρω παραπάνω η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών που υπηρετούν στην Αθήνα κατάγεται από την επαρχία. Το μεγαλύτερο κίνητρο για αυτούς τους συναδέλφους δεν είναι άλλο από την μοριοδότηση, για να καταφέρουν κάποια στιγμή να πάνε “σπίτι” τους. Είναι προφανές ότι, εάν οι μάχιμες υπηρεσίες, μοριοδοτούνται επιπλέον και αναλόγως, τότε οι αστυνομικοί που υπηρετούν σε αυτές δεν θα αισθάνονται την αδικία των κόπων τους και θα παραμένουν σε αυτές.

Οι λύσεις είναι υπαρκτές, διάθεση από την Πολιτεία όμως υπάρχει;

Του Ταρσούνα Παντελή ,Εκπροσώπου Ε.ΑΣ.Υ.Α. στο συμβούλιο Μεταθέσεων Δ/νσης Αστυν. Αθηνών

Εικόνα
tarsoynas
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis