Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:01 | 22/12/2021

Για τη θεαματική αλλαγή στην εμφάνιση της, έπειτα από απώλεια βάρους, είχε μιλήσει σε σχετικά πρόσφατη συνέντευξή της η Adele, η οποία όπως αποκάλυψε "εθίστηκε" στη γυμναστική καθώς έφτασε να προπονείται δύο με τρεις φορές κάθε μέρα. Το πρόγραμμα αυτό, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά τη βοήθησε επίσης να διαχειριστεί το άγχος της. Η δήλωση της τραγουδίστριας προκάλεσε ερωτήματα και προβληματισμούς σχετικά με την έντονη καθημερινή προπόνηση, την οποία σε καμία περίπτωση δε συνιστούν οι ειδικοί. 

Είναι ωφέλιμο να γυμναζόμαστε πάνω από μια φορά την ημέρα; 

"Ένα τέτοιο έντονο πρόγραμμα προπόνησης ακολουθείται συνήθως από αθλητές, οι οποίοι έχουν συνηθίσει κάτω από αυτές τις συνθήκες. Εάν ένα φυσιολογικό άτομο γυμναστεί 2-3 φορές μέσα στην μέρα, το σώμα είναι πιθανό να μην αντέξει λόγω της φθοράς των μυών. Απαιτείται ένα 24ωρο κενό για να αναρρώσει το σώμα μετά από κάθε προπόνηση. Η άσκηση είναι απαραίτητη, όπως επίσης και ο χρόνος χαλάρωσης για να ανακτήσει το σώμα και πάλι τις δυνάμεις του. Η υπερβολική άσκηση σε μια μέρα όχι μόνο επηρεάζει το σώμα αλλά είναι και ψυχικά εξουθενωτική", δήλωσε ο Dr Abhishek Subhash, σύμβουλος ιατρικής στο Νοσοκομείο Bhatia.

Ποια προβλήματα μπορεί να προκαλέσει η υπερβολική γυμναστική; 

"Η ακραία άσκηση ασκεί εξαιρετική πίεση στο καρδιαγγειακό σύστημα και μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε καρδιακή βλάβη, να προκαλέσει διευρυμένες αρτηρίες ή ακόμη και διαταραχές του καρδιακού ρυθμού. Έτσι, για έναν ενήλικα, συνιστώνται πέντε ώρες εβδομαδιαίως μέτριας άσκησης ή 2,5 ώρες έντονης άσκησης ή συνδυασμός και των δύο. Οτιδήποτε περισσότερο θα ονομαζόταν υπερβολική άσκηση με σοβαρές συνέπειες", εξηγεί η Dr Richa Kulkarni, επικεφαλής φυσιοθεραπευτής στο Kinesis Sports Rehab. 

Περισσότερη άσκηση σημαίνει περισσότερη ενέργεια; 

Oι ειδικοί αναφέρουν ότι μόνο μια συγκεκριμένη ποσότητα καθημερινής άσκησης μπορεί να βοηθήσει ώστε να αισθανθεί κανείς ενεργητικός. Η υπερβολή μπορεί να φέρει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα, να αισθάνεται κάνεις κουρασμένος. "Η άσκηση είναι ακριβώς όπως η ιατρική. Όταν πραγματοποιούμαι τις προπονήσεις με προγραμματισμένο τρόπο, νιώθουμε γεμάτοι θετικότητα και ενέργεια. Αλλά μια "υπερδοσολογία" γυμναστικής μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο τραυματισμών, όπως επίσης και το στρες", αναφέρει ο Dr. Shuchin Bajaj, ιδρυτής και διευθυντής του Ujala Cygnus Group of Hospitals.

Πηγή:  shape.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis