Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
συλληψη
23:14 | 01/11/2022

O βουλευτής Νοτίου τομέα της Νέας Δημοκρατίας, Διονύσης Χατζηδάκης, σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα απέδωσε τα εύσημα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και στην ΕΛΑΣ για τις ενέργειες τους, που έφεραν την έκδοση και σύλληψη του 45χρονου φερόμενου ως βιαστή του Π. Φαλήρου.

Όπως τονίζει ο κ. Χατζηδάκης στην ανάρτηση του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χρειάστηκε να επιμείνει αρκετά στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με τον Αλβανό ομόλογο του προκειμένου οι αρχές της γειτονικής χώρας να συνεργαστούν και να παραδώσουν τον 45χρονο στην Ελληνική Αστυνομία.

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη ο Αλβανός υπουργός, Μπλέντι Τσούτσι, δεν συμφωνούσε αρχικά στο να παραδοθεί ο 45χρονος στις ελληνικές αρχές καθώς διώκεται και από τις αλβανικές αρχές για κλοπές και άλλες παραβατικές συμπεριφορές.

Στην συνέχεια όμως ο κ. Θεοδωρικάκος με την επιμονή του κατάφερε να πείσει τον κ. Τσούτσι και έτσι οι αλβανικές Αρχές παρέδωσαν τον 45χρονο στην Ελληνική Αστυνομία, σήμερα τα ξημερώματα, στην Κακαβιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν πως δεν υπάρχει διακρατική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας για έκδοση συλληφθέντων.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Χατζηδάκη:

«ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ

Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου το πρωί, ήρθα σε επαφή με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο για να του δώσω ορισμένα στοιχεία για τον φερόμενο βιαστή του Π. Φαλήρου.

Ήταν πλήρως ενημερωμένος εφ' όλων των λεπτομερειών και πως ο εν λόγω είχε περάσει στην Αλβανία.

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου με ειδοποιεί πως έχει επικοινωνήσει με τον ομόλογό του Υπουργό της Αλβανίας, ο οποίος βρίσκει δικαιολογίες για την έκδοσή του, λόγω του ότι διώκεται και εκεί για κλοπές και παραβατικές συμπεριφορές.

Τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου επικοινωνεί δύο φορές ξανά με τον ομόλογό του και τον πείθει πως πρέπει να παραδοθεί στις Ελληνικές Αρχές παρότι διώκεται και στην Αλβανία.

Την Τρίτη 1 Νοεμβρίου, στις 02:00 τα ξημερώματα παραδίδεται στις Ελληνικές Αρχές.

ΜΠΡΑΒΟ

Στον Υπουργό κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και την Ελληνική Αστυνομία για τις αποτελεσματικές τους ενέργειες. Ήταν θέμα τιμής για εμάς που ασχολούμαστε με τα νότια προάστια».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis