Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
13:59 | 10/07/2022

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2022 ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκος, με ΚΥΑ που υπέγραψε μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών (8002/32/35-ιστ – ΦΕΚ 3603/Β/8-7-2022) αυξάνεται η νυχτερινή αμοιβή των αστυνομικών με το νέο όριο να διαμορφώνεται στις 64 ώρες από τις 48 που ισχύει σήμερα. Με τον τρόπο αυτόν η Κυβέρνηση ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των ένστολών.

Για το εν λόγω ζήτημα ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε δείξει και ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης, ο οποίος είχε καταθέσει κοινοβουλευτική ερώτηση με τίτλο «Αύξηση του πλαφόν των νυχτερινών για τους Αστυνομικούς» προς τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών τον Ιούλιο του 2021. Συγκεκριμένα με την υπ. Αριθμ 8096/19-07-2021 ερώτηση του, ο Βουλευτής Πέλλας ζητούσε να ενημερωθεί αν βρίσκεται στις προθέσεις των αρμόδιων Υπουργείων η αύξηση των ορίων του ανώτατου μηνιαίου και ετήσιου ορίου ωρών υπερωριακής νυχτερινής εργασίας των αστυνομικών και η επαναφορά των 64 ωρών.

Διαβάστε επίσης

Αναφορικά με το ζήτημα ο κ. Σταμενίτης δήλωσε: «Η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών ικανοποιούν ένα πάγιο και δίκαιο αίτημα των αστυνομικών της χώρας, αναγνωρίζοντας την προσφορά τους αλλά και τις αυξημένες αρμοδιότητες τους. Προσωπικά είχα θέσει το ζήτημα και στο πλαίσιο των αυξημένων αρμοδιοτήτων τους κατά την περίοδο της πανδημίας, κατά την οποία οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι είχαν επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος της εφαρμογής και τήρησης των μέτρων αλλά και στο πλαίσιο των παράλληλων εξελίξεων στο ζήτημα του μεταναστευτικού. Το γεγονός αυτό είχε οδηγήσει στην υπέρβαση, από μεγάλο αριθμό αστυνομικών, των προβλεπόμενων 48 ωρών νυχτερινής εργασίας. Το ζήτημα λοιπόν με πρωτοβουλία του Υπουργού κ. Θεοδωρικάκου διευθετήθηκε, όπως γίνεται με πλήθος ζητημάτων που απασχολούν όλες τις κοινωνικές ομάδες».

Πηγή:  logospellas.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis