Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
18:56 | 26/07/2022

Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αστυνομική εκπαίδευση, που ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια αναφέρθηκε και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός

«Το νομοσχέδιο προσπαθεί να δημιουργήσει ένα υβριδικό μοντέλο εκπαίδευσης, όπου οι αξιωματικοί θα εκπαιδεύονται σε μία δομή, η οποία σε επίπεδο διακηρύξεων θα μοιάζει με πανεπιστήμιο, αλλά δεν θα είναι. Στην πραγματικότητα θα είναι ένα σχολείο που θα υπάγεται στον υπουργό», είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός και εξήγησε για τη στάση τού κόμματος του:

Διαβάστε επίσης

«Είναι δυνατόν, λοιπόν, δυνατόν μιας τέτοιας μορφής εκπαιδευτική μονάδα να οδηγήσει σε πραγματική αναμόρφωση και επαγγελματική βελτίωση της Αστυνομίας; Προφανώς και όχι».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «η δομή της Σχολής των Αξιωματικών έχει έντονο το αποτύπωμα του νέου νόμου για τα πανεπιστήμια. Ταυτόχρονα συνδυάζεται με τη στρατοκρατική και αυταρχική αντίληψη στην εκπαίδευση του προσωπικού της Αστυνομίας. Το σχέδιο νόμου δημιουργεί νέες κατηγορίες μελών ΔΕΠ καλλιεργώντας πελατειακές προσδοκίες, αναπαράγει την αστυνομία πολλών ταχυτήτων, εντείνει τον δυϊσμό και τις διακρίσεις μεταξύ των αστυνόμων και των αστυφυλάκων, βγάζει τους αξιωματικούς από την Αστυνομική Ακαδημία και αφήνει σε αυτή μόνο τους αστυφύλακες. Η δήθεν μεταρρύθμιση που ευαγγελίζεται το νομοσχέδιο αφορά αποκλειστικά τη Σχολή Αξιωματικών. Για πρώτη φορά η σχολή αυτή σταματάει να αποτελεί μέρος της Ακαδημίας της Αστυνομίας. Πλέον θα είναι ξεχωριστή εκπαιδευτική οντότητα, ενώ κανονικά η μεταρρύθμιση θα έπρεπε να αφορά την Αστυνομική Ακαδημία στο σύνολό της».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis