Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
2
18:46 | 02/08/2022

Συνελήφθησαν, σήμερα (02-08-2022) το πρωί στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας δύο ημεδαποί άνδρες, κατηγορούμενοι για εκβίαση και τοκογλυφία σε βάρος ημεδαπού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία, ημεδαπός, περί το έτος 2008, λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε, δανείστηκε από τον ένα δράστη το χρηματικό ποσό των χρηματικό ποσό των 7.500 ευρώ και στο πλαίσιο της συναλλαγής αυτής, συμφώνησαν προφορικά την εξόφληση του ποσού αυτού μέσα στα επόμενα τρία έτη, χωρίς την ύπαρξη τόκου πέραν του εκάστοτε ισχύοντος τραπεζικού επιτοκίου.
Το έτος 2012, κι ενώ ο παθών είχε επιστρέψει τμηματικά το παραπάνω χρηματικό ποσό, καθώς και το μεγαλύτερο μέρος των τόκων, ο δράστης τον ανάγκασε να αποδεχτεί, ως οφειλέτης, συναλλαγματική υπέρ αυτού, ύψους 20.000 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι σε αντίθετη περίπτωση θα τον διασύρει στην πόλη της Λάρισας.
Έκτοτε, από το 2012 και σε τακτά χρονικά διαστήματα έως και το τρέχον έτος, σε κάθε συνάντησή του με τον παθόντα, με την παρουσία και του δεύτερου
δράστη από το έτος 2021 και έπειτα, ο πρώτος δράστης, ασκώντας στον παθόντα ψυχολογική πίεση και με λεκτικές απειλές κατά της σωματικής του ακεραιότητας, τον υποχρέωνε να υπογράφει σχεδόν κάθε χρόνο και νέες συναλλαγματικές.

Διαβάστε επίσης

Ως αποτέλεσμα, υποκύπτοντας στις απειλές και τους εκβιασμούς, ο παθών υπέγραψε συναλλαγματικές, συνολικής αξίας 95.000 ευρώ, ενώ, μαζί με φιλικό του πρόσωπο που συμμετείχε ως τριτεγγυητής, αναγκάστηκαν να υπογράψουν υπεύθυνες δηλώσεις περί αποδοχής οφειλών ύψους 60.000 και 40.000 ευρώ, αντίστοιχα, προς το πρόσωπο του πρώτου δράστη, στον οποίο είχε ήδη καταβάλει ο παθών το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την καταγγελία, χθες (01-08-2022), ο δράστης, συνοδευόμενος από τον δεύτερο δράστη, μετέβη σε γραφείο του παθόντος όπου προέβη σε λεκτικές απειλές σε βάρος της σωματικής ακεραιότητας του ιδίου και της οικογένειάς του, προκειμένου να τον εξαναγκάσει να καταβάλει χρήματα. Μάλιστα, ο δεύτερος δράστης επιχείρησε να χτυπήσει με τα χέρια του τον παθόντα.
Οι δράστες εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας και συνελήφθησαν εντός των ορίων του αυτοφώρου.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Πηγή:  ertnews.gr

 

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis