Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:01 | 14/08/2021

Σε δίμηνη διαθεσιμότητα από το Πυροσβεστικό Σώμα συνεχίζουν να βρίσκονται δύο εργαζόμενοι  στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Διδυμοτείχου μετά τις επανειλημμένες αρνήσεις τους να  φορέσουν μάσκα και να υποβληθούν σε σελφ τεστ, όπως ορίζει το σχετικό πρωτόκολλο.

Η  μία εκ των δύο πυροσβεστών μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας τόνισε ότι εδώ και πολύ καιρό ασχολείται με το θέμα, υπερασπιζόμενη του δικαιώματός της να μην υποβάλλεται σε σελφ τεστ, επειδή θεωρεί ότι είναι ιατρική πράξη,   ζητώντας παράλληλα από την κεντρική διοίκηση του Πυροσβεστικού Σώματος  να αναστείλει την ισχύ της απόφασης  διαθεσιμότητάς της μέχρι να τελειώσουν τα φαινόμενα πυρκαγιάς στη χώρα, ώστε να μπορέσει  και η ίδια  να συνδράμει  στην πυρόσβεση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Θρίλερ στο Γαλάτσι: Πυροβόλησε ντελιβερά για την παράδοση του καφέ


Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Διδυμοτείχου,  Αν. Λαδόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας επεσήμανε ότι  είχαν τεθεί αρκετές φορές στο παρελθόν εκτός υπηρεσίας, ενώ παράλληλα είχαν κληθεί σε απολογία  χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Ο κ. Λαδόπουλος τόνισε  ότι αυτή την περίοδο   έχει αφαιρεθεί  η ταυτότητα από τους δυο εν λόγω πυροσβέστες,  επισημαίνοντας   ότι δεν μπορεί να γνωρίζει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της ΕΔΕ  σχετικά με το μέλλον των δύο μέχρι πρότινος στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η  επίσημη  απόφαση του  Υπαρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος περί δίμηνης διαθεσιμότητας των δυο στελεχών  θα ισχύσει μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Πηγή:  ertnews.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: FBI: Περισσότεροι θάνατοι Αστυνομικών το 2021, από ότι όλο το 2020


 

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis