Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:19 | 15/05/2022

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Μεγαρέων και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά αρπαγές ατόμων, εκβιάσεις και κλοπές από οικίες.

Σε δύο παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν την 13-5-2022, στην περιοχή των Μεγάρων και της Σαλαμίνας από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών και τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., της Άμεσης Δράσης, του Α.Τ. Μεγαρέων και των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Βορειοανατολικής και Νοτιοανατολικής Αττικής και στην περιοχή Εξαμιλίων Κορινθίας από αστυνομικούς του Τ.Α. Κορίνθου και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας, συνελήφθησαν επτά (7) ημεδαποί, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένα επιπλέον μέλος της οργάνωσης

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διαπράττει αρπαγές και εκβιάσεις με ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Όπως εξακριβώθηκε από την προανακριτική έρευνα, οι ανωτέρω κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που στοχοποιούσε άτομα για τα οποία είχαν συγκεντρώσει πληροφορίες ότι κατέχουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Στη συνέχεια, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, μετέβαιναν στις οικίες τους και με χρήση σωματικής βίας και απειλή όπλων τους άρπαζαν και τους μετέφεραν σε διαφορετική περιοχή.

Ακολούθως επικοινωνούσαν με την οικογένεια του απαχθέντα και με απειλές για τη ζωή και την σωματική του ακεραιότητα, τους εκβίαζαν για την καταβολή χρηματικού ποσού, προκειμένου να τον απελευθερώσουν. Μετά την επίτευξη συμφωνίας, υποδείκνυαν στους συγγενείς το σημείο που θα παρέδιδαν τα χρήματα και στη συνέχεια απελευθέρωναν το θύμα τους σε κοντινή απόσταση.

Επιπρόσθετα η συμμορία δραστηριοποιείτο στη διάπραξη κλοπών από οικίες. Επέλεγαν οικίες σε απομονωμένα σημεία και πλησίον κεντρικών οδικών αρτηριών και προηγείτο συγκέντρωση πληροφοριών για τις ώρες απουσίας των ενοίκων και την ύπαρξη χρημάτων, χρυσαφικών, κυνηγετικών όπλων και άλλων αντικειμένων αξίας, εντός αυτών.

Από τις έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλοπιμαία, 3 κυνηγετικά όπλα και κινητά τηλέφωνα. Κατασχέθηκαν επίσης και 4 «επιχειρησιακά» αυτοκίνητα.

Εξιχνιάσθηκαν 2 περιπτώσεις αρπαγής που διαπράχθηκαν στα Μέγαρα και στην Κορινθία και 25 περιπτώσεις κλοπών από οικίες στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis