Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:59 | 04/11/2018

Συνολικά 35 αλλοδαπούς επιχείρησαν να μεταφέρουν στο εσωτερικό της χώρας, τέσσερα άτομα, που συνελήφθησαν στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων που διενεργούνται για τον εντοπισμό ατόμων που ενέχονται σε παράνομες διακινήσεις μεταναστών.

[custom:google-ads]

Ειδικότερα, τις απογευματινές ώρες χθες (03-11-2018), αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, εντόπισαν αυτοκίνητο ( VAN ) να κινείται στην Επ.Ο. Ρεντίνας-Λαγκαδά (ύψος κόμβου Προφήτη), το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν, ωστόσο ο 17χρονος αλλοδαπός οδηγός του οχήματος δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα ελέγχου και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Έπειτα από καταδίωξη, το όχημα ακινητοποιήθηκε σε αγροτική περιοχή του Λαγκαδά, όπου ο οδηγός του εγκατέλειψε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψή του.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημα εντοπίσθηκαν 10 αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια. Όπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα, οι μεταφερόμενοι εισήλθαν στη χώρα σε προγενέστερο χρόνο από την ελληνοτουρκική μεθόριο, με τελικό προορισμό την Θεσσαλονίκη, καταβάλλοντας για τη μεταφορά τους χρηματικό ποσό.

Λίγο αργότερα, περιπολούντες αστυνομικοί, εντόπισαν αυτοκίνητο τύπου VAN , που οδηγούσε 21χρονος αλλοδαπός, να κινείται στην Εγνατία Οδό (ύψος Μουσθένης), το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν, ωστόσο ο οδηγός του οχήματος δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα και ανέπτυξε ταχύτητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τελικά, με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, του Τμήματος Τροχαίας Ασπροβάλτας και του Α.Τ. Βόλβης, το όχημα ακινητοποιήθηκε σε αγροτική περιοχή του Βαγιοχωρίου και συνελήφθησαν ο 21χρονος οδηγός και δύο αλλοδαποί συνοδηγοί του αυτοκινήτου ηλικίας 33 (άντρας) και 29 (γυναίκα) ετών.

Στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίσθηκαν 25 αλλοδαποί, οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα και είχαν εισέλθει παράνομα από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου, νωρίτερα την ίδια ημέρα, έχοντας καταβάλει χρηματικό ποσό για την μεταφορά τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis