Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:28 | 01/07/2016

Δύο αξιωματικοί των ΜΑΤ πλήρωσαν το «μάρμαρο» της καταγγελλόμενης αστυνομικής αυθαιρεσίας στα επεισόδια που είχαν ξεσπάσει κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στις 8 Μαΐου 2016.

Η «τιμωρία» ήρθε μέσω των ετήσιων μεταθέσεων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ..

Ένας αστυνομικός υποδιευθυντής επικεφαλής αξιωματικός διμοιριών των ΜΑΤ που επιχειρούσαν στην Πλ. Συντάγματος μπήκε στον… πάγο, παίρνοντας μετάθεση για την γραμματεία της ίδιας υπηρεσίας.

Ο υπαστυνόμος επικεφαλής της επίμαχης διαμαρτυρίας πήρε «εθελούσια» μετάθεση στο Α.Τ. Κορυδαλλού. Είναι δύο από τους έξι αστυνομικούς σε βάρος των οποίων είχε διαταχθεί ΕΔΕ. Η αρχική απομάκρυνση των αστυνομικών που εμπλέκονταν στα επεισόδια αποτέλεσε αφορμή για την ιδιότυπη «ανταρσία» 252 αστυνομικών των ΜΑΤ, οι οποίοι υπέβαλαν μαζικά αιτήσεις μεταθέσεων από την συγκεκριμένη υπηρεσία.

Ο αρμόδιος υπουργός τους έδειξε την πόρτα της εξόδου στους συγκεκριμένους αστυνομικούς, ωστόσο τα αιτήματά τους θα εξεταστούν το προσεχές χρονικό διάστημα. Ενδέχεται για κάποια από αυτά τα αιτήματα να υποβληθούν αιτήσεις ακύρωσης, ο αριθμός των οποίων δεν είναι ακόμη ακριβής.  

          Η διαμάχη ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας και τους άνδρες των ΜΑΤ ξέσπασε όταν 252 από τους συνολικά 750 αστυνομικούς των ΥΑΤ υπέβαλλαν αίτημα μετάθεσης αντιδρώντας σε παλιότερη μετακίνηση τεσσάρων συναδέλφων τους από την υπηρεσία. Ήταν μία πρωτοφανή για το Σώμα κίνηση αντίδρασης που εξέπληξε την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Αφορμή αποτέλεσε η απομάκρυνση από την ΥΑΤ ενός υπαστυνόμου (επικεφαλής διμοιρίας) και τριών αστυφυλάκων, οι οποίοι κατηγορήθηκαν ότι σε συλλαλητήριο κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που έγινε στις 8 Μαΐου 2016 παραβίασαν τις εντολές που τους δόθηκαν από το επιχειρησιακό κέντρο.

Συγκεκριμένα ελέγχθηκαν για το γεγονός ότι επιχείρησαν με δική τους πρωτοβουλία σε σημείο της πλατείας Συντάγματος όπου γίνονταν επεισόδια.

Οι ίδιοι οι αστυνομικοί αρνούνται την κατηγορία ισχυριζόμενοι ότι πήραν εντολή από επικεφαλής που βρισκόταν στο σημείο, ενώ παραδέχονται ότι η εντολή δεν δόθηκε από το κέντρο της ΓΑΔΑ.

 

www.thetoc.gr

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την κατηγορία ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis