Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:14 | 12/04/2016

Κάθε χρόνο και χειρότερα είναι τα προβλήματα που δημιουργεί ειδικά στις νησιωτικές τουριστικές περιοχές η έλλειψη αστυνομικού προσωπικού που καλείται και τα αεροδρόμια να περιφρουρήσει και την ασφάλεια των ελλήνων και ξένων επισκεπτών να διαφυλάξει.

Πόσο μάλλον εφέτος, με την τουριστική σεζόν να έχει ξεκινήσει έστω και δειλά, και λίγες ημέρες μετά την εντολή για αυξημένα μέτρα φύλαξης λόγω των τρομοκρατικών χτυπημάτων σε διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και αεροδρόμια. Οι εντολές που φτάνουν στο νησί αναφέρουν “με το προσωπικό που διαθέτετε”, ξεχνώντας προφανώς πως ενώ η οργανική δύναμη είναι 142 άτομα, η παρούσα δύναμη είναι μόλις 108, δηλαδή 34 κενές θέσεις.

Και σα να μην έφτανε αυτό, για την κάλυψη των εποχικών αναγκών διατάχθηκε η απόσπαση μόνο έξι μονίμων Αστυνομικών στο Τ.Α. Ζακύνθου, και είκοσι Δοκίμων Αστυφυλάκων οι οποίοι θα παρουσιαστούν το πρώτο 10ημερο του Ιουλίου.
Οι Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου, όμως, είναι αναγκαίο να ενισχυθούν τουλάχιστον από 20 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου.

Από την μέχρι τώρα ενημέρωση, από τουριστικούς παράγοντες, η τουριστική κίνηση την φετινή καλοκαιρινή περίοδο αναμένεται να είναι αυξημένη κατά 10-12% εν συγκρίσει με την περσινή χρονιά, όπου σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Υ.Π.Α. οι διερχόμενοι επιβάτες-τουρίστες (αφίξεις-αναχωρήσεις) άγγιξαν τον αριθμό των 1.270.000 τουριστών.

 

imerazante.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis