Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
δωρεα
18:29 | 27/05/2022

Παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη και του Συντονιστή Επιχειρήσεων Αττικής, Υποστράτηγου ΠΣ Παναγιώτη Νιάφα, ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχηγό ΠΣ Αντιστράτηγο Αλέξιο Ράπανο, η εταιρία NOVA – WIND προχώρησε στη δωρεά ενός (1) επιβατηγού οχήματος (jeep 4x4), μετά του εξοπλισμού του και 200 στολών προστασίας προσωπικού, για τις επιχειρησιακές ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος, σε μία λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στον προαύλιο χώρο του Πυροσβεστικού Μουσείου, στην Παλλήνη Αττικής.

Η δωρεά αυτή θα συμβάλλει στις επιχειρησιακές δυνατότητες του Πυροσβεστικού Σώματος σε αστικό και δασικό περιβάλλον. Συγκεκριμένα, το πυροσβεστικό όχημα θα χρησιμοποιηθεί για την άμεση προσέγγιση σε σημεία έκτακτης ανάγκης, από τους Επικεφαλής Διοίκησης Συμβάντος και θα καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης και περιπολίας των Διοικητών των Περιφερειακών Πυροσβεστικών Διοικήσεων (ΠΕ.ΠΥ.Δ.), σε όλη την Επικράτεια. Παράλληλα, οι 200 στολές προστασίας προσωπικού έχουν κατασκευαστεί βάσει συγκεκριμένων υψηλών τεχνικών προδιαγραφών, προκειμένου να ενισχύσουν την ασφάλεια του δυναμικού του Πυροσβεστικού Σώματος στο δύσκολο έργο του.

Την πρωτοβουλία χαιρέτισε ο Υπουργός κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τη NOVA – WIND για την προσφορά της, σημειώνοντας ιδιαίτερα: «Ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά σας, για την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος. Μια προσφορά που αποδεικνύει τη σημασία των συνεργειών. Ιδιαίτερα όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες προκλήσεις, όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και των συνεπειών της. Γιατί η συνεργασία παίζει καθοριστικό ρόλο στην προσέγγισή μας. Βρίσκεται στο επίκεντρο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών και φορείς που ξεχωρίζουν με τη δράση τους, όπως η Nova – Wind. Συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα. Συνεργασία με τις εθελοντικές οργανώσεις και τους πολίτες. Συνεργασία σε κάθε επίπεδο: στην πρόληψη, την προετοιμασία/ετοιμότητα, την ανθεκτικότητα. Οι προκλήσεις, με τις οποίες μας φέρνει αντιμέτωπους η κλιματική αλλαγή απαιτούν να ενώσουμε δυνάμεις και να δράσουμε από κοινού. Απαιτούν τη συνεργασία όλων των δυνάμεων της κοινωνίας. Απαιτούν φορείς και Πολιτεία να συνδράμουν ο ένας τον άλλον, όπως κάνει σήμερα η Nova – Wind. Επιτρέψτε μου να εκφράσω για ακόμα μια φορά τις θερμές ευχαριστίες μας σε όλους σας για την προσφορά σας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της NOVA – WIND, Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, στο σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε: «Πρόθεσή μας είναι να συμβάλουμε στην αποστολή των ανθρώπων του Πυροσβεστικού Σώματος, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, με κίνδυνο τη ζωή τους και αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια μία άνευ προηγουμένου συρρίκνωση του φυσικού πλούτου της χώρας μας. Με αυτή τη δωρεά, η Nova και η WIND συμβάλλουν στην πρόληψη και κατάσβεση των πυρκαγιών, προστατεύοντας όχι μόνο το περιβάλλον μας, αλλά και τη ζωή όλων μας».

Στο τέλος της τελετής, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης και ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής, Υποστράτηγος ΠΣ Παναγιώτης Νιάφας επέδωσαν αναμνηστικά δώρα του Πυροσβεστικού Σώματος στον Διευθύνοντα Σύμβουλο (CEO) της NOVA – WIND, Παναγιώτη Γεωργιόπουλο και στον Corporate Affairs Executive Director της εταιρίας, Γιώργο Τσαπρούνη, αντίστοιχα.

Μετά το πέρας της τελετής, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής, Υποστράτηγος ΠΣ Παναγιώτης Νιάφας, καθώς και τα στελέχη της εταιρίας NOVA – WIND ξεναγήθηκαν στους χώρους και στα εκθέματα του Πυροσβεστικού Μουσείου, από την Προϊσταμένη του Μουσείου, Επιπυραγό Αλεξάνδρα – Ιωάννα Κουτρή.

Στην τελετή παρευρέθησαν, επίσης, η B2B Executive Director της εταιρίας, Μαρία Στέργιου, ο Public Sector & ICT Executive Director της εταιρίας, Αλέξανδρος Μπρεγιάννης, ο Corporate Affairs Executive Director της εταιρίας, Γιώργος Τσαπρούνης, η Events & Sponsorships Executive Marketing Communications Division της εταιρίας, Πέρρυ Τσαγκάρη, η Corporate Affairs & ESG  Senior Manager της εταιρίας, Αγγελική Ελευθερίου, οι consultants της εταιρίας, Βαγγέλης Σύριος και Ντόρα Κάππου, καθώς και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Φωτογραφία

 

 

 

 

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis