Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:00 | 10/04/2019

Με τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στο προς ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο –Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού και άλλες διατάξεις-, θεσμοθετείται η προληπτική και θεραπευτική οδοντιατρική φροντίδα παιδιών από τον ΕΟΠΥΥ, πέραν αυτής που παρέχεται από τις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες δημόσιες μονάδες.

Το συγκεκριμένο μέτρο στοχεύει να καλύψει κάποιες από τις ανάγκες περίπου 800.000 στην Ελλάδα, ενώ υπάρχει η πρόθεση για μελλοντική επέκταση της συγκεκριμένης παροχής και σε ενήλικες.

Σύμφωνα με την τροπολογία αυτή, ο ΕΟΠΥΥ θα παρέχει προληπτική και θεραπευτική οδοντιατρική φροντίδα σε παιδιά 6 έως  12 ετών, πλέον της περίθαλψης που παρέχεται στις δημόσιες δομές και ανεξάρτητα από την ασφαλιστική ικανότητα των παιδιών. 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδικές προσφορές για τους ένστολους και τις οικογένειες τους από τα Κέντρα Ειδικών Θεραπειών “ΛΟΓΟΣΥΝΘΕΣΗ”

Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται από τον ΕΟΠΥΥ περιλαμβάνουν τα εξής:

  • προληπτική εξέταση και οδηγίες στοματικής υγιεινής
  • αποτρύγωση και φθορίωση
  • προληπτικές εμφράξεις (sealants)
  • εξαγωγές νεογιλών δοντιών
  • σφραγίσματα

Όπως προβλέπεται, με υπουργική απόφαση θα καθοριστούν οι διαδικασίες παροχής των υπηρεσιών καθώς και οι αμοιβές των οδοντιάτρων για κάθε πράξη όπως και ο χρόνος εξόφλησης.

Αναμένεται να υπογραφεί σχετική συμφωνία με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

Όλες οι πράξεις θα παρέχονται υποχρεωτικά από οδοντίατρο εγγεγραμμένο σε Οδοντιατρικό Σύλλογο, Μέλος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, σε χώρο Οδοντιατρείου με νόμιμη άδεια λειτουργίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 5 λόγοι που τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν πρέπει να χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα ή tablets

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis