Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 13/07/2018

Λένε πως "τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα", εμείς όμως στο Policenet.gr, πιστεύουμε στον άνθρωπο και τις εκάστοτε δυνατότητες και πως τα πάντα ειναι αποτέλεσμα καλής δουλειάς και ατσάλινης θέλησης!

Ωστόσο, οτιδήποτε διευκολύνει την δύσκολη και απαιτητική καθημερινότητα ενός αστυνομικού είναι σίγουρα κάτι που επιζητάμε και επικροτούμε κάθε δυνατή προσπάθεια!

Αναμφισβήτητα, αυτές τις ημέρες η μεγαλύτερη δυσκολία από όλες είναι σαφώς ο ανελέητος καύσωνας, που αν και μας ταλαιπωρεί όλους, για τους ένστολους που καλούνται να είναι στο καθήκον με πλήρη εξάρτηση, η "δοκιμασία" ειναι ακόμα μεγαλύτερη...

Έτσι, το policenet.gr έκανε έρευνα και ανακάλυψε μια πολύ πρωτότυπη ιδέα!

Η ενδιαφέρουσα "ανακάλυψη" επινοήθηκε από έναν αστυνομικός του San Diego των ΗΠΑ, τον Justin Li, ο οποίος ενώ βρισκόταν εν ώρα υπηρεσίας, συνειδητοποίησε την ανάγκη του ίδιου και των συναδέλφων του για λίγη δροσιά ενώ φορούσαν το αλεξίσφαιρό τους.

Συνάδελφοι εκμυστηρεύτηκαν στον Li ότι έβαζαν παγωμένα μπουκάλια νερού σε τσέπες και θήκες για να δροσιστούν την ώρα της δουλειάς.

Ωστόσο, ο ίδιος ήθελε να βρει μια πιο εκλεπτυσμένη λύση που να πληροί τις αυστηρές προϋποθέσεις όσον αφορά στο βάρος και τη δύναμη της εξάρτησης.

Έτσι, εμπνεύστηκε τη δημιουργία ενός επίπεδου δοχείου νερού, κατάλληλο να φορεθεί κάτω από το αλεξίσφαιρο, με ενσωματωμένο "καλαμάκι" για τη δυνατότητα κατάποσης νερού.

Και έτσι γεννήθηκε η συσκευή IcePlate και η εταιρεία Qore Performance, της οποίας ιδρυτής είναι ο ίδιος ο Li.

Η συσκευή, η οποία δεν ζυγίζει πολύ για να μην επιβαρύνει, μπορεί να καταψυχθεί με πόσιμο νερό και να τοποθετηθεί στο μπροστινό ή πίσω μέρος του αλεξίσφαιρου ή ακόμα και στα δύο σημεία, έτσι ώστε ταυτόχρονα να παρέχει δροσιά, αλλά και να ξεδιψά. Ωστόσο, η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί, με τις κατάλληλες προσαρμογές και για τον αντίθετο σκοπό.

Συγκεκριμένα, αν η δεξαμενή γεμίσει με ζεστό νερό, μπορεί να προσφέρει ζεστασιά τους κρύους χειμερινούς μήνες.

Μάλιστα, η συσκευή χρησιμοποιήθηκε κατ' αυτόν τον τρόπο από μία ειδική αποστολή στον Αρκτικό Κύκλο και απέτρεπε το νερό από το να γίνει πάγος υπό αυτές τις συνθήκες ακραίου ψύχους.

Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα ανανέωσης του κρύου ή ζεστού στη συσκευή ενώ είναι ήδη προσαρμοσμένη στο αλεξίσφαιρο και η εναλλαγή μιας συσκευής με μία άλλη (πχ δροσερότερη) γίνεται μέσα σε 20 δευτερόλεπτα.

Το πόσιμο νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέχρι την τελευταία σταγόνα χάρη στο ειδικό σχήμα της βάσης της δεξαμενής.

Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως σε κρίσιμα περιστατικά, που απαιτούν πολλές ώρες δουλειάς, πολλαπλές συσκευές μπορούν εύκολα να αποθηκευτούν και να μεταφερθούν.

Τέλος, η συσκευή είναι σχεδιασμένη για εύκολη διατήρηση.

Tοποθετείται στην κατάψυξη όταν δεν χρησιμοποιείται και μπαίνει μόνο νερό στο εσωτερικό της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι οι διόπτρες για πιστόλια έτοιμες για υπηρεσιακή χρήση;

Δεν χρειάζεται καθαρισμό, αφού  η χαμηλή θερμοκρασία εμποδίζει τα βακτήρια να αναπτυχθούν.

Εναλλακτικά, καθαρίζεται με απλό σαπουνόνερο ή τοποθετείται ακόμα και στο πλυντήριο πιάτων!

Η εταιρεία δηλώνει πραγματικά περήφανη που ο σχεδιασμός και κατασκευή της συσκευής είναι έμπνευση ενός αστυνομικού.

Ο ίδιος ο Li αναφέρει: "Ήταν ένα εξαιρετικά σημαντικό project για εμάς και ήταν έτοιμο για την αγορά μέσα σε μόλις 8 μήνες. Έχω τόσους φίλους αστυνομικούς στο εξωτερικό και θα ήθελα όλοι να έχουν άνεση και ευκολία την ώρα της υπηρεσίας".

Αναμφίβολλα, τέτοιες εξοπλιστικές λύσεις, σαν το συγκεκριμένο προϊον, αποτελούν τον καλύτερο "σύμμαχο" για κάθε ... "αλεξίσφαιρο ένστολο"

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα από την κατηγορία  ΟΠΛΑ

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis