Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:59 | 13/04/2021

Εντολή εξόντωσης ή τουλάχιστον γνώση των εντολέων της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, από τις φυλακές ερευνούν τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής. Εξετάζουν τις επικοινωνίες κρατουμένων που έχουν απασχολήσει για συμμετοχή ή σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα και έχουν ενεργοποιήσει ένα δίκτυο "Δούρειων Ίππων", εσωτερικών πληροφοριοδοτών μέσα σε αυτές αναζητώντας αδύναμους κρίκους.

Αναζητούν πληροφορίες από συζητήσεις ή αναφορές που έχουν γίνει μέσα στις φυλακές πριν και μετά την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, με σκοπό να εντοπίσουν άτομα που μπορεί να μιλούν για αυτή, να γνωρίζουν ή ακόμη και να επαίρονται για την διάπραξή της.

Σε ένα πληροφοριακό και ηλεκτρονικό δίχτυ βρίσκονται πρωταγωνιστικά και δευτερεύονται μέλη της GREEK MAFIA, σε μία προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το 2017 όταν και ξέσπασε ο "ανοικτός πόλεμος" αλληλοεξόντωσης με 19 νεκρούς και 6 τραυματίες, επιχειρώντας να σπάσουν την ομερτά τον νόμο της σιωπής τους.

Στο επίπεδο των ερευνών οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αναλύοντας το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στην κατοχή τους εκτιμούν ότι ο εκτελεστής και ο οδηγός της μοτοσυκλέτας χώρισαν μετά από 1-2 χιλιόμετρα, όταν άλλαξαν δήμο, και σιγουρεύτηκαν ότι δεν τους ακολουθούν. Εκεί, όταν δεν βρίσκονταν σε κοινή θέα, δεν αποκλείουν ο εκτελεστής να μπήκε σε άλλο όχημα, ίσως και να άλλαξε ρούχα, ενώ ο οδηγός του σκούτερ ήταν αυτός που εξαφάνισε την μοτοσυκλέτα, κινούμενοι προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Δεν αποκλείουν να το τοποθέτησαν σε κλειστό φορτηγάκι, να το πέταξαν στη θάλασσα ή ακόμη και να το κουκούλωσαν σε άλλη περιοχή.

Το χρονικό διάστημα έως και πέντε ημέρες πριν την δολοφονία, έχει δηλωθεί διψήφιος αριθμός κλοπών σκούτερ Beverly, οι οποίες ερευνώνται. Ερευνώνται επίσης, ενοικιάσεις τέτοιων μοτοσυκλετών. Δεν έχει εντοπιστεί από τα βίντεο ο αριθμός κυκλοφορίας της.

Το κινητό του Γιώργου Καραϊβάζ, που ήταν μέσα στην ζακέτα που κρατούσε, έχει δεχθεί σφαίρα από τον δράστη, ωστόσο επιχειρείται η ανάκτηση δεδομένων από διαδικτυακές εφαρμογές επικοινωνίας ή ακόμη και καταγεγραμμένες ηχογραφήσεις συνομιλιών που μπορεί να είχε κάνει.

Οι αστυνομικοί έχουν εικόνα για το δρομολόγιο διαφυγής των δολοφόνων και χτίζουν γύρω από αυτό τις κινήσεις τους προκειμένου να τους εντοπίσουν ακάλυπτους και κυρίως τις προηγούμενες ημέρες όταν μπορεί να έγιναν πρόβες δολοφονίας ή απόπειρες.

Σε σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρουσία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και όλων των στελεχών κρίσιμων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής δόθηκε μία συνολική εικόνα του οργανωμένου εγκλήματος σε επίπεδο ενεργειών και πρωταγωνιστών του. Δημιουργήθηκε ένα think tank, μια δεξαμενή σκέψεων για την αποτελεσματικότερη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος. Αναμένεται αλλαγή της νομοθεσίας, ανασυγκρότηση και ενίσχυση των αρμόδιων υπηρεσιών όπως επίσης και εξοπλισμός τεχνολογικής υποστήριξης, σε επίπεδα κοντά σε αυτά της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis