Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:59 | 14/02/2022

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Η οικογένεια του 22χρονου εξέδωσε ανακοίνωση για την εμπλοκή του 12ου ατόμου στην επίθεση στο Χαριλάου

Ανακοίνωση μετά την παράδοσή στις αρχές του 12ου εμπλεκόμενου στην υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη εξέδωσε η οικογένειά του υποστηρίζοντας ότι ο 22χρονος που παραδόθηκε το πρωί της Δευτέρας «δεν συμμετείχε στο επεισόδιο» αλλά «βρέθηκε εκεί συγκυριακά».

Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο 22χρονος εξετάζεται από αστυνομικούς της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης ενώ δικαστικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για τον οδηγό του τρίτου αυτοκινήτου που συμμετείχε στην φονική επίθεση.

«Δεν είναι οργανωμένος οπαδός καμίας ομάδας, δεν είναι μέλος κανενός Συνδέσμου, δεν είχε συμμετάσχει ποτέ στο παρελθόν σε επεισόδια αθλητικής ή άλλης μορφής βίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικογένεια του 12ου συλληφθέντα.

Μέσω της οικογένειάς του ο 12ος συλληφθείς δηλώνει, επίσης, συγκλονισμένος και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Άλκη.

Στην ίδια ανακοίνωση υποστηρίζεται για τον 22χρονο ότι «του ζητήθηκε και άκριτα δέχτηκε, να μεταφέρει, ελλείψει αυτοκινήτων, 3 άτομα, τα δύο άγνωστα του, στη Χαριλάου». «Δεν γνώριζε ότι οι υπόλοιποι συλληφθέντες μεταφέρουν οπλισμό και ότι επίκειται επίθεση σε άλλα άτομα» προστίθεται στην ανακοίνωση ενώ υποστηρίζεται ότι «στο επεισόδιο δεν συμμετείχε κατά κανένα τρόπο» και προς απόδειξη η οικογένεια του 22χρονου λέει ότι «όπως αποδεικνύεται από το σύστημα εντοπισμού (GPS) του αυτοκινήτου του, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, βρισκόταν συνεχώς εντός αυτού, εν κινήσει, σε απόσταση 30 μέτρων από το σημείο της επίθεσης, μη έχοντας καν οπτική επαφή».

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Η ανακοίνωση της οικογένειας του 22χρονου που παραδόθηκε

«Παρουσιάστηκε αυτοβούλως, σήμερα στις 8.30 το πρωί, στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ο 22χρονος, οδηγός του γκρι POLO που σχετίζεται με την υπόθεση της δολοφονίας του ΑΛΚΗ.

Δηλώνει ότι, δεν είναι οργανωμένος οπαδός καμίας ομάδας, δεν είναι μέλος κανενός Συνδέσμου, δεν είχε συμμετάσχει ποτέ στο παρελθόν σε επεισόδια αθλητικής ή άλλης μορφής βίας.

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες, δεν έδωσαν έως σήμερα τα στοιχεία του, γιατί, πολύ απλά, πλην ενός, δεν τον γνωρίζουν (δεν τους έχει, ούτε τον έχουν ξανασυναντήσει).

Βρέθηκε συγκυριακά στο σημείο εκκίνησης του επεισοδίου, στην Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Του ζητήθηκε και άκριτα δέχτηκε, να μεταφέρει, ελλείψει αυτοκινήτων, 3 άτομα, τα δύο άγνωστα του, στη Χαριλάου.

Δεν γνώριζε ότι οι υπόλοιποι συλληφθέντες μεταφέρουν οπλισμό και ότι επίκειται επίθεση σε άλλα άτομα.

Στο επεισόδιο δεν συμμετείχε κατά κανένα τρόπο.

Όπως αποδεικνύεται από το σύστημα εντοπισμού (GPS) του αυτοκινήτου του, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, βρισκόταν συνεχώς εντός αυτού, εν κινήσει, σε απόσταση 30 μέτρων από το σημείο της επίθεσης, μη έχοντας καν οπτική επαφή.

Αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης του και θέτει τον εαυτό του στην κρίση της δικαιοσύνης.

 

Είναι συγκλονισμένος από την τροπή που πήραν τα πράγματα, εκφράζει τα συλλυπητήρια και την οδύνη του στην οικογένεια του Άλκη και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των υπολοίπων παιδιών που τραυματίστηκαν».

newsbomb.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis