Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:59 | 21/02/2022

Να ελαφρύνουν, όσο μπορεί ο καθένας, τη θέση τους, προσπάθησαν οι 12 κατηγορούμενοι για την άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Της Άννας Κανδύλη

Στις απολογίες τους που αποκαλύπτει η Realnews, όλοι επιχειρούν να μειώσουν τον βαθμό συμμετοχής τους, ενώ ακόμη και εκείνοι που δεν μπορούν να αρνηθούν ότι κρατούσαν φονικά όπλα ισχυρίζονται ότι δεν χτύπησαν τον Άλκη, αλλά τα άλλα παιδιά της παρέας τους.

Ωστόσο, βάσει των περιγραφών που δίνουν, οι περισσότεροι «δείχνουν» ως πιο «σκληρούς» τρία άτομα, που φαίνεται να χτυπούν με μανία τον άτυχο 19χρονο και τους φίλους του έχοντας μαχαίρια, δρεπάνι και κοντάρια στα χέρια τους:

τον 21χρονο πρώην ποδοσφαιριστή Γ.Κ., τον «Αθηναίο» Α.Β. και τον 20χρονο αλβανικής καταγωγής G.A. Στη συντριπτική τους πλειονότητα υποστηρίζουν ότι δεν είναι μέλη συνδέσμων του ΠΑΟΚ και πως, όποτε πήγαιναν στα γραφεία, το έκαναν είτε για να πιουν ένα ποτό, είτε για να δουν ματς, είτε ακόμη γιατί ήθελαν να «κοινωνικοποιηθούν», να αποκτήσουν δηλαδή παρέες.

Έτσι βρέθηκαν στον σύνδεσμο της Παλαιών Πατρών Γερμανού το μοιραίο βράδυ της 31ης Ιανουαρίου προς 1η Φεβρουαρίου, όπου και αποφάσισαν, καθώς είχε προηγηθεί ο αγώνας βόλεϊ ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού με μικροεπεισόδια, να βγουν να «τραμπουκίσουν Αρειανούς».

Κάποιοι, μάλιστα, ισχυρίστηκαν πως το έκαναν για πρώτη φορά, έτσι, για να δουν «πώς είναι»…

Το αξιοσημείωτο, ωστόσο, που προκύπτει είναι ότι όλοι λένε πως στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ εκείνο το βράδυ, εκτός από τους ίδιους και κάποια άλλα παιδιά της ηλικίας τους (έως 23-25 ετών δηλαδή) ήταν και 3 έως 5 «μεγάλοι», από 30 έως 35 ετών.

Αυτοί οι «μεγάλοι» κάθονταν στο δεύτερο δωμάτιο που είχε ο σύνδεσμος, στο οποίο δεν μπορούσαν να μπουν όλοι. Και ήταν αυτοί που ενημερώθηκαν ότι μετά τον αγώνα βόλεϊ είχε γίνει επεισόδιο στο Ωραιόκαστρο με Αρειανούς.

Οι Αρχές ερευνούν αν μεταξύ αυτών των 30άρηδων ήταν και ένας ακόμα μεγάλος σε ηλικία, τον οποίο είχε αναφέρει στην απολογία του ο πρώτος συλληφθείς, ο 23χρονος Αλβανός.

Σύμφωνα με τα όσα είχε πει ο 23χρονος, εκείνος ο «Mεγάλος» τον μετέφερε για να πάρει το αυτοκίνητό του που είχε αφήσει μακριά από τον σύνδεσμο.

Η Αστυνομία θα ερευνήσει τον ρόλο που δύναται να είχε το μοιραίο βράδυ, αν και ο δικηγόρος του 23χρονου έχει τονίσει ότι ο «μεγάλος» δεν έχει σχέση με την επίθεση.

«Πάμε, τον κάρφωσα…»

Ο 21χρονος πρώην ποδοσφαιριστής Γ.Κ. ενώπιον της ανακρίτριας παραδέχθηκε ότι κρατούσε το δρεπάνι, ισχυρίζεται όμως ότι δεν ήταν αυτός που χτύπησε τον Άλκη, «δείχνοντας» τον «Αθηναίο».

«Πήγα μόνος μου στον σύνδεσμο να πιω καμιά μπίρα. Δεν είμαι μέλος, πηγαίνω περίπου δύο με τρεις φορές τον μήνα.

Εκεί βρήκα περίπου 20 άτομα… Ψάχναμε να βρούμε Αρειανούς, εκεί κοντά στην ηλικία μας, να τους τρομάξουμε και να τρέξουν», είπε στην απολογία του, κατά την οποία ρωτήθηκε και για τα όπλα που έφεραν μαζί τους οι νεαροί. «Οταν έφυγα από τον σύνδεσμο, δεν πήρα κάτι μαζί μου. Ούτε τους άλλους παρατήρησα να βάζουν κάτι στο αμάξι. Εγώ στα πόδια μου είχα ένα κόκκινο δρεπάνι και δίπλα ένα ξύλο, στη θέση του G.A.

Το ξύλο το βρήκαμε μέσα στο αυτοκίνητο». Η αναφορά που κάνει ο 21χρονος για την επίθεση είναι συγκλονιστική. «Κατεβαίνω πρώτος εγώ, αμέσως μετά κατέβηκε ο Α.Β. (σ.σ.: ο «Αθηναίος») και τους ρώτησε τι ομάδα είναι…

Άλκης Καμπανός - κατηγορούμενοι

Αυτοί απαντούν ‘‘Αρειανάρα, ρε π…ες’’.

Ένα παιδί που καθόταν εκεί προς τα αριστερά, στο πεζοδρόμιο, φτύνει προς τα κάτω. Εγώ, βγαίνοντας από το αυτοκίνητο, πήρα το δρεπάνι μαζί μου.

Ο G.A. πήρε το ξύλο και ο Α.Β. βγαίνοντας είχε ένα μαχαίρι karambit με λάμα γύρω στα 15 εκατοστά… Ήταν μεγάλο, από όσο θυμάμαι… Το παιδί που έφτυσε πήγε να φύγει, εγώ τον χτύπησα με το δρεπάνι μία στα οπίσθια κι αυτός έτρεξε, έφυγε.

Όταν τον χτύπησα, ένας φίλος του με βάρεσε με το κράνος στο κεφάλι και μου έπεσε το δρεπάνι και ζαλίστηκα. Στο μεταξύ, είχαν έρθει και οι άλλοι από τα άλλα δύο αμάξια. Εγώ μέσα στην αναμπουμπούλα δεν μπορούσα να δω καλά.

Θεσσαλονίκη- δολοφονία- Άλκης

Μπροστά μου ήταν αυτοί από το Citroen και το Clio. Είδα τον Α.Β. να βαράει με αυτό το μαχαίρι ένα παιδί που ήταν κάτω…

Τον χτυπούσε όσο ήταν όρθιο το παιδί εκεί με το karambit. Είδα την κίνηση 2-3 φορές. Τον χτυπούσε στην περιοχή κάτω από τη μέση και στα πόδια.

Όταν φύγαμε, αυτό το παιδί ήταν κάτω. Όσο ήταν πεσμένο το παιδί, από πάνω του ήταν ο Α.Β. και άλλος ένας. Ο άλλος, δεν διέκρινα καλά, τον χτυπούσε, έβλεπα κινήσεις, δεν έβλεπα αν κρατάει κάτι στα χέρια του… Όταν μπήκαμε μέσα στο αμάξι, μας λέει ο Α.Β. ότι ‘‘τον κάρφωσα και τον έσκισα’’, κάνοντας παράλληλα και την κίνηση…

Ήταν αγχωμένος, έλεγε ‘‘πάμε, πάμε, πάμε, τον κάρφωσα και τον έσκισα’’. Μετά μας λέει, ‘‘πάμε γρήγορα να το στείλω’’, εννοώντας να ξεφορτωθεί το karambit.

Το πέταξε κάτω από μια γέφυρα κοντά στα μνήματα της Θέρμης. Εγώ, όπως σας είπα, χτύπησα αυτό το παιδί στα οπίσθια με το δρεπάνι, μου έπεσε και δεν ξαναχτύπησα κανέναν άλλον. Με τίποτα, ούτε με τα χέρια…».

Διαβάστε εδώ κι εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews

enikos.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στεγαστικό δάνειο για ένστολους με προνομιακό επιτόκιο αποκλειστικά από την IMS

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis