Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
dikaiol
10:19 | 26/05/2022

Όπως είπε, θα συμβάλει στην ταχεία και αποτελεσματική απονομή της Δικαιοσύνης και θα διασφαλίσει την αυτονομία της Δικαιοσύνης ως προς την φύλαξη των δικαστικών μεγάρων «Σε εξέλιξη ένα ευρύ πρόγραμμα εκσυγχρονισμού της δικαιοσύνης που υλοποιείται βήμα βήμα»,

δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας. Για τη δικαστική αστυνομία είπε ότι θα συμβάλει στην ταχεία και αποτελεσματική απονομή της Δικαιοσύνης και θα διασφαλίσει την αυτονομία της Δικαιοσύνης ως προς την φύλαξη των δικαστικών μεγάρων, αναφέροντας πως μέσα στον Ιούλιο θα είναι έτοιμο το νομοθετικό πλαίσιο.

Διαβάστε επίσης

Σε ό,τι αφορά το σχέδιο νόμου για τον νέο Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών, είπε εισάγονται σημαντικές καινοτομίες ως προς την οργάνωση και λειτουργία των δικαστηρίων και την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης.

Ακόμη, ανέφερε ότι ο δικαστικός λειτουργός που καθυστερεί στην έκδοση των δικαστικών αποφάσεων δεν θα προάγεται, ενώ τόνισε πως όταν υπάρχουν επεισόδια που μπορεί να δημιουργηθούν μέσα από σύσταση συμμορίας ο δικαστής θα έχει την δυνατότητα να αποφασίζει προφυλάκιση.

Σε σχέση με το αίτημα για πραγματικά ισόβια είπε πως σε καμία χώρα της ΕΕ δεν είναι πραγματικά ισόβια και φτάνουν έως τα τα 25 χρόνια.

Πηγή:  parapolitika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis