Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:58 | 12/11/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Αριθ. Πρωτ. 48/ 11-11-2021                                                                                             Αθήνα,  11/11/2021

ΘΕΜΑ: Αποδοχή Πρότασης Π.Ο.Α.Ε.Φ.-Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α, περί τροποποίησης του άρθρου 272 Ποινικού Κώδικα σχετικά με τις βόμβες μολότοφ.

Α. Δικαιώνεται για ακόμη μια φορά ο χαρακτήρας της Συνδικαλιστικής δράσης μας που συνδέεται στενά με την προσωπική στήριξη των προσώπων αλλά και του αστυνομικού έργου των συναδέλφων μας.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση   υποδεχόμαστε την ψήφισή  τροπολογίας που κατατέθηκε στην συζήτηση της Ολομέλειας του νομοσχέδιου για τις αλλαγές στο νέο Ποινικό Κώδικα, έτσι προστίθεται σε κακουργηματική μορφή η κατοχή μολότοφ στη διάρκεια πορείας, ανεξάρτητα αν τελεί το αδίκημα ενώ διαπράττει το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης, όπως προέβλεπε η προηγούμενη διάταξη.

Απαραίτητο να αναφέρουμε την μεγάλη  συμβολή στην προσπάθεια  αυτή του Ανδρ. Γκουρμπάτση Αντιστράτηγου – Υπαρχηγού ΠΣ, ε α..

Όπως είναι γνωστό, το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής Ελληνικής Αστυνομίας (Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.), ιδρυτικό μέλος της Π.Ο.Α.Ε.Φ., ήδη από το Σεπτέμβριο του 2019, έχει αναδείξει το σοβαρό ζήτημα της αναγκαιότητας εκδήλωσης άμεσης νομοθετικής πρωτοβουλίας της Πολιτείας, για την και από νομικής πλευράς αντιμετώπιση **της βόμβας μολότοφ** ως εκρηκτικού μηχανισμού, δεδομένου του νομικού κενού το οποίο κάλυπτε επαρκώς μεν η νομολογία, αλλά αναδεικνύονταν ολοένα και πιο πολύ τα νομικά ζητήματα και ήταν πλέον θέμα χρόνου να αναδειχτούν ως πολύ σοβαρά, με αναφυόμενη διαφοροποίηση ως και ανατροπή μάλιστα της νομολογίας.

Β. Η Π.Ο.Α.Ε.Φ., επανάφερε στο προσκήνιο το όλο ζήτημα με τεκμηριωμένη πρότασή της

[1/2021 από 11-1-2021]

Πρόταση τροποποίησης του ποινικού κώδικα σχετικά με τις βόμβες μολότοφ από την ΠΟΑΕΦ

Ειδικότερα, ανέδειξε και πρότεινε ως άμεση αναγκαιότητα, την εκδήλωση νομοθετικής πρωτοβουλίας είτε με τροποποίηση του άρθρου 272 του Π.Κ. είτε του άρθρου 1 παρ. 2 περ. ε΄ του ν. 2168/1993, ώστε η βόμβα μολότοφ να χαρακτηριστεί ρητά ως εκρηκτικός μηχανισμός, για να μη θρηνήσουμε άδικα άλλα θύματα. 

Γ. Η Π.Ο.Α.Ε.Φ. και τα μέλη της-Σωματεία Ειδικών Φρουρών, χαιρετίζουν τη βούληση της Πολιτείας και την αποδοχή των προτάσεών μας, για τροποποίηση του άρθρου 272 του Π.Κ., με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας και την υπερψήφιση της στη Βουλή των Ελλήνων.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Δ  ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

 

Ντούμας Βασίλης Γαλανίδης Ελευθέριος
Πρόεδρος Π.Ο.Α.Ε.Φ. Γενικός Γραμματέας Π.Ο.Α.Ε.Φ.

Δικαίωση της Π.Ο.Α.Ε.Φ. Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α. για τις Mολότοφ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis