Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:14 | 14/04/2022
Ανακοίνωση της Ενωσης Αστυνομικών Βοιωτίας:
 
Τον Οκτώβριο του έτους 2015 μεταξύ των συναδέλφων που, κατά διαστήματα, κατηγορούνται και διώκονται αδίκως ήταν και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας Καρακώστας Ζαχαρίας.
 
Για λόγους ηθικούς και με απαίτηση του ιδίου, ουδέποτε η Ένωσή μας δημοσιοποίησε την άδικη δίωξή του (κατ’ αρχάς πειθαρχική και εν συνεχεία ποινική) αλλά ούτε και ενέπλεξε την Ένωση σε οποιοδήποτε επίπεδο μέχρι την τελική δικαίωσή του έξι (6) χρόνια μετά, τον Οκτώβριο του 2021, παρά το γεγονός ότι υπέστη ανυπολόγιστη ηθική βλάβη καθόσον προκριματικά τέθηκε και σε διαθεσιμότητα.
 
Για ένα συμβάν το οποίο έλαβε χώρα την 28-10-2015, εκτός του πλαισίου των υπηρεσιακών του καθηκόντων και κατά το οποίο ουδέν μεμπτό διέπραξε, αλλά αντιθέτως πρωταγωνίστησε κατευναστικά ώστε το περιστατικό να μην προσλάβει διαστάσεις, η τότε τοπική ηγεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας τον κατέστησε κατηγορούμενο (εγκαλούμενο) για τέλεση πταίσματος ζητώντας την τιμωρία του με ανώτερη πειθαρχική ποινή ήτοι αργία με απόλυση.
 
Αντιθέτως η Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου προωθήθηκε η σχετική δικογραφία για τελική κρίση, ένα χρόνο μετά, τον Οκτώβριο του 2016, αξιολογώντας αμερόληπτα τα στοιχεία της δικογραφίας αποδόμησε πλήρως το σαθρό κατηγορητήριο και έθεσε την δικογραφία στο αρχείο, κρίνοντας τον αμέτοχο οιασδήποτε παράνομης πράξης από τις αποδιδόμενες σ’ αυτόν.
Πέντε (5) έντιμοι και με καθαρή συνείδηση ανώτεροι και ανώτατοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας υπό την Αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ. το ήθος της οποίας τίμησε την Ελληνική Αστυνομία, αποφάνθηκαν ότι ο Πρόεδρος της Ένωσής Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας ουδεμία σχέση έχει με τις αποδιδόμενες κατηγορίες.
 
Τέσσερα (4) χρόνια μετά, τέλη του 2020 και παρά την πανηγυρική δικαίωση, Εισαγγελική Λειτουργός άσκησε σε βάρος του Προέδρου ποινική δίωξη, ως ηθικού αυτουργού και σε βάρος της Αντιστρατήγου της ΕΛ.ΑΣ. αρμόδιας για την τελική κρίση ως προς την πειθαρχική του μεταχείριση, ποινική δίωξη ως φυσικής αυτουργού, για παράβαση καθήκοντος, με την αιτιολογία ότι ο Πρόεδρός της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας ο οποίος έπρεπε να τιμωρηθεί πειθαρχικά για το επίμαχο περιστατικό του Οκτωβρίου του 2015, ευνοήθηκε σκανδαλωδώς από την Αντιστράτηγο της Αστυνομίας που του τον απάλλαξε αδικαιολόγητα.
 
Το πρωτοφανές αυτό για τα ελληνικά δεδομένα της Ποινικής δικαιοσύνης νομικό άτοπο, να κατηγορείται δηλαδή Ανθυπαστυνόμος ότι έπεισε με φορτικότητα Υποστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ. να τον απαλλάξει από τις πειθαρχικές του ευθύνες, ενώ ο ίδιος ήταν, υποτίθεται ένοχος, αντιμετωπίσθηκε από τον Πρόεδρο της Ενώσεως και πάλι θεσμικά και με τα νόμιμα μέσα που προβλέπει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, με τον συνήγορο του τον κ. Γεώργιο Λάγο, χωρίς οιαδήποτε ανάμειξη της Ενώσεως, έστω σε επίπεδο ηθικής συμπαράστασης.
 
Η τελική δικαίωση ήρθε την 15/10/2021 με αμετάκλητο Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.
 
Παρά την εμμονή της Εισαγγελέως που άσκησε την ποινική δίωξη, οι τρεις (3) Πλημμελειοδίκες (γυναίκες) έκριναν αυτονόητα, ότι δεν είχε λόγο μία Στρατηγός να ευνοήσει έναν Ανθ/μο με τον οποίο ουδεμία σύνδεση είχε, καλύπτοντας παράνομες πράξεις του, πολλώ μάλλον όταν στηρίχθηκε στις γνωματεύσεις τεσσάρων (4) ανώτερων και ανώτατων Αξιωματικών για την απαλλαγή του.
 
ΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ
 
Η Ένωσή Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας με αίσθημα ευθύνης και προς αποφυγή παρόμοιων άδικων διώξεων, με ότι αυτές συνεπάγονται (ηθική απαξίωση, ψυχική και οικονομική ταλαιπωρία κλπ), σε κάθε συνάδελφο που έντιμα και ευσυνείδητα αγωνίζεται για τον βιοπορισμό της οικογενείας του, σε συνεργασία με τον νομικό μας σύμβουλο κ. Γεώργιο Λάγο, προετοιμάζει ήδη δικαστικές προσφυγές ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, για συγκεκριμένες πτυχές της επίμαχης υπόθεσης, ώστε οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν και να ‘’απολαύσουν’’ τους καρπούς των πράξεών τους.
ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ!
 
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ Ζαχαρίας    ΔΗΜΟΥ Παναγιώτης

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis