Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:44 | 23/03/2021

Των Γκούμα Βρεττού & και Πούλιου Δημητρίου, Αντιπροσώπων Ε.ΑΣ.Υ.Α.

  Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι, όπως είχαμε αναφέρει στο άρθρο μας που δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος της εφημερίδας «Σύγχρονη Αστυνομία» της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών αποτελεί μία αυτοτελή κεντρική Υπηρεσία που υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι εν τοις πράγμασι, μια αμιγώς επιτελική Υπηρεσία με γραφειοκρατικό χαρακτήρα και δεν αναλώνεται σε πάρεργα άσχετα με το αντικείμενο και το σκοπό της.

   Το μεγαλύτερο ποσοστό των Τμημάτων της Δ.Ε.Ε. συμμετέχουν, σε πρώτο χρόνο στην εξιχνίαση των εγκλημάτων (κλοπές, ληστείες, βιασμούς, ανθρωποκτονίες, τρομοκρατία, δυστυχήματα, πυρκαγιές, θεομηνίες, κ.λ.π.) σε συνεργασία με άλλες Υπηρεσίες και προανακριτικές Αρχές. Ως Διεύθυνση επιλαμβάνεται σε ετήσια βάση, σε περισσότερες από 20.000 υποθέσεις. Εξαιτίας του γεγονότος αυτού το Α.Ε.Α., έδωσε τη δυνατότητα στους υπηρετούντες της Δ.Ε.Ε. να αναγνωρίσουν τη μάχιμη πενταετία, σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες επιτελικές Υπηρεσίες.

   Το γεγονός όμως ότι ανώτεροι αξιωματικοί του Α.Ε.Α. και ορισμένων Διευθύνσεων και Υπηρεσιών που υπάγονται σε αυτές τη θεωρούν και την αναφέρουν ως επιτελική, άλλοτε εσκεμμένα και άλλοτε όχι, δημιουργεί λαθεμένη εντύπωση και προκαλεί σοβαρά προβλήματα στον τρόπο που αντιμετωπίζεται το προσωπικό της από Υπηρεσίες και Φορείς.

    Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να αναδείξουμε την «απαξίωση» που δέχονται οι υπηρετούντες συνάδελφοι της Δ.Ε.Ε. αναφορικά με τη μη προτεραιοποίησή τους στον εμβολιασμό κατά του covid 19.

   Το Εγκληματολογικό δεν έχει συμπεριληφθεί μέχρι στιγμής, στις Υπηρεσίες προτεραιότητας εμβολιασμού του προσωπικού του κατά του κορονοϊού. Σημειώνεται ότι αρκετοί από τους υπηρετούντες στα Τμήματα του Φωτογραφικού, της Δακτυλοσκοπίας και  των Καταδιωκτικών – Στατιστικής, έρχονται καθημερινά σε άμεση επαφή, εντός του κτιρίου της Δ.Ε.Ε., με τους κρατούμενους που μετάγονται στα Δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Επίσης, οι υπηρετούντες στα Τμήματα της Εξερεύνησης και του Φωτογραφικού, λόγω της φύσης του αντικειμένου τους, μεταβαίνουν σε καθημερινή βάση σε νεκροτομεία, νοσοκομεία, διαμερίσματα, οικίες και σε κάθε είδους χώρο που αποτελεί σκηνή εγκλήματος και συνεπώς έρχονται σε άμεση επαφή με πολίτες, αυξάνοντας τις πιθανότητες έκθεσής τους στον κορονοϊό. Ως εκ τούτου, οι συνάδελφοι των ανωτέρω Τμημάτων θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως «κινητές βόμβες» μετάδοσης του covid-19.

   Αναμένουμε από τους αρμόδιους να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα προαναφερόμενα και να ενεργήσουν αναλόγως, δίνοντας τη δυνατότητα εμβολιασμού στους επιθυμούντες συναδέλφους του Εγκληματολογικού, αποδεικνύοντάς τους κατ’ αυτό τον τρόπο ότι αναγνωρίζουν και σέβονται το έργο τους.

    Ως εκλεγμένοι Αντιπρόσωποι της Ε.ΑΣ.Υ.Α. έχουμε αναλάβει το ρόλο της ανάδειξης των προβλημάτων και όπως έχει πολλάκις τονίσει το Προεδρείο της Ένωσής μας, σε καμία περίπτωση δεν επιδίωκε και δεν επιδιώκει συνδιοίκηση, πλην όμως ως Θεσμικό Όργανο οφείλει να παρεμβαίνει για ζητήματα εργασιακά και καθημερινά που ταλανίζουν τα μέλη της και να αναζητά την εξεύρεση λύσεων για την αντιμετώπισή τους στα ανώτερα κλιμάκια της Ηγεσίας.

    Κλείνοντας, ευχόμαστε η νέα Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. που προέκυψε μετά τις Κρίσεις, να επιλύσει επιτέλους τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν το αστυνομικό προσωπικό και να θέσει επιτέλους τις βάσεις για μια Αστυνομία αποτελεσματική που θα προστατεύει τους πολίτες και θα σέβεται το ίδιο της το προσωπικό !!!

   Έχουμε την τιμή να υπηρετούμε δίπλα σε άξιους συναδέλφους και πάντα θα είμαστε δίπλα τους αρωγοί σε οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσουν, έχοντας  την αμέριστη στήριξη του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

(Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»)

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis