Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:44 | 22/01/2018

Το Policenet.gr έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό ερωτημάτων από αναγνώστες - αστυνομικούς αναφορικά με τις κρατήσεις που είδαν στα αναλυτικά σημειώματα της μισθοδοσίας τους.

Όπως φαίνεται η σύγχυση είναι μεγάλη, δεδομένου ότι οι εν λόγω κρατήσεις αποτελούν  σημαντικό μέρος των (ήδη χαμηλών) μηνιαίων μισθολογικών αποδοχών των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ..

[custom:google-ads]

Αναφορικά με το ζήτημα της κράτησης του επιδόματος ιδιαίτερων συνθηκών στην μισθοδοσία των Αστυφυλάκων προερχόμενων από Ειδικούς Φρουρούς, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αθηνών κος Χύτας Κωνσταντίνος, διευκρίνισε στο Policenet.gr τα εξής:

"Πολλά τα ερωτήματα συναδέλφων Αστ/κων που πρόσφατα προήχθησαν στο βαθμό, προερχόμενοι από Ε.Φ.

Η κράτηση της κατηγορίας αυτής εν ολίγοις οφείλεται στο ότι το μισθολόγιο δεν εφαρμόστηκε αναδρομικά από 01/01/2017 και ενώ έπρεπε να έχουν χορηγηθεί κάποιες αυξήσεις λόγω μισθολογικής ανέλιξης, αυτές δεν έχουν καταβληθεί ακόμα.

Εν αντιθέσει, κρατήθηκαν αναδρομικά χρήματα τα οποία η κατηγορία αυτή δεν έχει λάβει ακόμα, λόγω κακής διαχείρισης του νέου μισθολογίου.

Θα έπρεπε λοιπόν από την αναδρομικότητα να προκύψουν κάποιες αυξομειώσεις και συνεπώς να γίνουν κάποιοι συμψηφισμοί, όπου εκεί θα πρόεκυπτε μια διαφορά καταβολής επιδόματος μείον 30 με 50 € περίπου (και όχι πχ 350 €).

Αυτό βέβαια είναι μόνο για την τρέχουσα μισθοδοσία και θα διορθωθεί στις επόμενες μισθοδοσίες."

Ο κος  Χύτας Κωνσταντίνος

 

** Θυμίζουμε ότι στο ζήτημα είχε αναφερθεί και το ΣΕΦΕΑΑ - Δείτε εδώ τη σχετική ανακοίνωση

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis