Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:49 | 31/03/2016

Κατόπιν πλήθους ερωτημάτων για τη παροχή διευκρινίσεων ως προς την διαφορά που υπάρχει  μεταξύ  του  λαμβανόμενου  ποσού  για τις αποδοχές του μισθωτού εντός  του 2015 και του καθαρού ποσού εισοδήματος ,που αναγράφεται στη βεβαίωση αποδοχών 2015 , η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. επικοινώνησε αρμοδίως και ενημερώθηκε σχετικά.

Σύμφωνα με τα ορίζοντα στη ανωτέρω σχετική , ο προσδιορισμός του καθαρού εισοδήματος κάθε μισθοδοτούμενου, προκύπτει μετά την αφαίρεση από το ακαθάριστο ποσό του μισθού, μόνο των νόμιμων κρατήσεων για υποχρεωτικές ασφαλιστικές εισφορές που βαρύνουν τον μισθωτό. Διευκρινίζεται ότι ο φόρος εισοδήματος (δηλαδή ο παρακρατηθείς φόρος) και η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης  (Ν.39862011) δεν εμπίπτουν στην έννοια των νόμιμων κρατήσεων που βαρύνουν τον δικαιούχο και κατά συνέπεια ΔΕΝ εκπίπτουν από το ακαθάριστο πόσο του ετήσιου εισοδήματος του μισθωτού ,άρα συμπεριλαμβάνονται στις καθαρές αποδοχές.

Aκόμη, μας γνωστοποιήθηκε ότι στα ποσά που βεβαιώθηκαν για το οικονομικό έτος 2015 έχουν συμπεριληφθεί οι τρεις εκλογικές αποζημιώσεις με τις αντίστοιχες  κρατήσεις.

 

 

posyfy.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis