Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:14 | 01/07/2016

Μετά από την παρέμβαση – καταγγελία της Σ.Κ.Α.Υ. Θεσσαλονίκης (δείτε την εδώ) σχετικά με το χρόνο ανακοίνωσης εκτέλεσης υπηρεσίας προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ., και την ερώτηση που έγινε στη Βουλή των Ελλήνων για το θέμα (δείτε την εδώ) εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 3560/ 16/1255138  από 28-06-2016 Διαταγή από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης προς όλες τις Υπηρεσίες του Νομού, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται:

ΘΕΜΑ: »Χρόνος ανακοίνωσης εκτέλεσης υπηρεσίας προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας».

ΣΧΕΤ. α) Το π.δ.. 394/2001 «Χρόνος Εργασίας Προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας » (Α’ 274), όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ.

                  173/2013 (Α’ 274).

            β) Η υπ’ αριθ. 72394/14/279000 από 17-2-2014 Διαταγή κ. Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας.

            γ) Το δημοσίευμα της Σ.Κ.Α.Υ. Θεσ/νίκης.

  1. Όπως αναφέρεται, στην ανωτέρω (γ) σχετική το Σάββατο (25-06-2016) η ανακοίνωση της υπηρεσίας δεν εκδόθηκε όπως προβλέπεται στο π.δ. 394/01 σε κάποιες εκ των Υπηρεσιών της Γ.Α.Δ.Θ.
  2. Ως εκ τούτου, υπενθυμίζονται τα όσα προβλέπονται στην παράγραφο 7 του άρθρου 1 του π.δ/τος 394/2001 » Χρόνος εργασίας προσωπικού Ελληνικής Αστυνομίας» όπως αντικαταστάθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 1 του π.δ. 173/2013 ήτοι η υποχρέωση ανακοίνωσης στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, μέχρι την 14.00 ώρα κάθε Παρασκευής των υπηρεσιών στις οποίες θα διατεθεί από την 06.00 ώρα της επόμενης Δευτέρας μέχρι την 06.00 ώρα της μεθεπόμενης, με την επιφύλαξη τροποποίησης του πίνακα διάταξης των υπηρεσιών αυτών, εφόσον το επιβάλλουν σοβαρές ή επείγουσες υπηρεσιακές ανάγκες.
  3. Υπενθυμίζεται και τονίζεται ιδιαιτέρως ότι η ρύθμιση αυτή αποσκοπεί αφενός μεν στην περαιτέρω διασφάλιση του δικαιώματος του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας να λαμβάνει εγκαίρως γνώση της υπηρεσίας την οποία πρόκειται να εκτελέσει, ώστε να προστατεύεται και να μη διαταράσσεται πέραν του απολύτως αναγκαίου βαθμού η ομαλή προσωπική και οικογενειακή του ζωή, αφετέρου δε στην αυτονόητη υποχρέωση της διοίκησης να διατηρήσει, προς το σκοπό διασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος, τη δυνατότητα των Υπηρεσιών να προβαίνουν σε τροποποίηση του σχετικού προγραμματισμού στις περιπτώσεις σοβαρών ή έκτακτων γεγονότων ή καταστάσεων που επιβάλλουν διαφοροποίηση του διοικητικού και επιχειρησιακού τους σχεδιασμού.
  4. Τέλος, επειδή η Υπηρεσία μας, προσδίδει την πρέπουσα σημασία στο θιγόμενο θέμα και δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί καμία απολύτως παρέκκλιση από τα διατασσόμενα, ούτε διαιώνιση της υπάρχουσας κατάστασης, παρακαλούμε όπως, με μέριμνα Δ/ντων – Διοικητών Υπηρεσιών σας τηρηθούν πιστά τα διατασσόμενα των ανωτέρω (α΄& β΄) σχετικών.

Η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων (Σ.Κ.Α.Υ.) Θεσσαλονίκης πιστή στις αρχές και τις αξίες του υγιούς, δημιουργικού και παρεμβατικού συνδικαλισμού κινείται πάντοτε προασπιζόμενη με τον καλύτερο τρόπο τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων και ΚΑΛΕΙ τους αρμόδιους να εφαρμόσουν πιστά τους Κανονισμούς και τις σχετικές Διαταγές και να εκδώσουν το προβλεπόμενο από αυτές εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργασίας.

Αναμένουμε και την επίσημη απάντηση του κ.Υπουργού από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την κατηγορία ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis