Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:59 | 08/05/2017

Κινητοποίηση αλληλεγγύης προς τον Νίκο Μαζιώτη οργανώνουν τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα Πόλα Ρούπα και Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μακροσκελή ανακοίνωση τους αρνούνται να κλείσουν το μεσημέρι για μία ώρα το προαύλιο στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, καθώς, όπως αναφέρουν «ο Νίκος Μαζιώτης εδώ και 8 μήνες προσπαθεί να κάνει μία εγχείρηση η οποία μονίμως ‘‘κολλάει’’ σε διάϕορες προϕάσεις".

«Δεν μπορούμε παρά να εντάξουμε την αντιμετώπιση αυτή από την υπηρεσία της ϕυλακής και το υπουργείο Δικαιοσύνης - το οποίο εννοείται πως είχε κάνει τις ‘‘παρεμβάσεις’’ ως προς το ζήτημα- σε μια ειδική αντιμετώπιση που συνδέεται με την ίδια τη ϕύση της υπόθεσης του Επαναστατικού Αγώνα και του ίδιου του συντρόφου προσωπικά», τονίζουν.

Advertisement

Ρούπα και Αθανασοπούλου υποστηρίζουν ότι ο Μαζιώτης, που έχει καταδικαστεί σε ισόβια ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, είχε «ειδική αντιμετώπιση» και κατά τη σύλληψή του, και στον τρόπο που για μήνες αντιμετώπισαν οι υπηρεσίες των ϕυλακών ανά την Ελλάδα το ζήτημα του διαλυμένου χεριού του, από το όπλο του ειδικού φρουρού που τον πυροβόλησε το 2014 στο Μοναστηράκι, ενώ καταγγέλλουν ότι «ειδική αντιμετώπιση» είχε και το παιδί του - και παιδί της Πόλας Ρούπα μετά τη σύλληψή της τον Ιανουάριο του 2017.

«Το γεγονός ότι είμαστε στη ϕυλακή δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή μας. Αυτοί που μας κρατούν στη ϕυλακή είναι υπεύθυνοι για τη ζωή μας. Όμως δεν πρόκειται να παραμείνουμε αδρανείς... Συμμετέχουμε στην προσπάθεια του Νίκου Μαζιώτη να καταϕέρει το αυτονόητο. Να του παρασχεθεί ιατρική περίθαλψη που έχει δικαίωμα, να κάνει την εγχείρηση ώστε να επιλυθεί το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει», υπογραμμίζουν στην ανακοίνωση.

Παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Ο σύντροφος Νίκος Μαζιώτης εδώ και 8 μήνες προσπαθεί να κάνει μία εγχείρηση η

οποία μονίμως ‘‘κολλάει’’ σε διάφορες προφάσεις.

Δεν μπορούμε παρά να εντάξουμε την αντιμετώπιση αυτή από την υπηρεσία της φυλακής και το Υπουργείο Δικαιοσύνης - το οποίο εννοείται, πως είχε κάνει τις

‘‘παρεμβάσεις’’ ως προς το ζήτημα- σε μια ειδική αντιμετώπιση που συνδέεται  με την ίδια τη φύση της υπόθεσης του Επαναστατικού Αγώνα και του ίδιου του συντρόφου προσωπικά.

Εξάλλου η ειδική αντιμετώπιση ως προς εμάς, δεν έχει περιοριστεί στην περίπτωση της εγχείρησης του συντρόφου.

 Ειδική αντιμετώπιση είχε ο σύντροφος κατά τη σύλληψή του και στον τρόπο που για μήνες αντιμετώπισαν οι υπηρεσίες των φυλακών ανά την Ελλάδα, το ζήτημα του διαλυμένου χεριού του από το όπλο του μπάτσου δολοφόνου ( υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται γι’αυτόν που δολοφόνησε τον ταξιτζή στην Καστοριά πριν λίγο καιρό με το ίδιο όπλο που επιχείρησε να δολοφονήσει τον σύντροφο το καλοκαίρι του 2014 κατά την επιχείρηση σύλληψής του στο Μοναστηράκι), ειδική αντιμετώπιση είχε ακόμα και το παιδί του και παιδί της Πόλας Ρούπα κατά τις συλλήψεις μας στις 5/1/17 όπου αντιμετωπίστηκε ως ποινικός παραβάτης, κρατήθηκε και ανακρίθηκε στη ΓΑΔΑ, φακελώθηκε ως μελλοντικός ‘‘τρομοκράτης’’ και με εισαγγελική εντολή κρατήθηκε σε κλειστή ψυχιατρική κλινική φρουρούμενο.

Επειδή γνωρίζουμε και το παραμικρό ζήτημα που βάζουμε ή αίτημα ‘‘περνάει‘’ από το Υπουργείο, κατανοούμε ότι όλη αυτή η αντιμετώπιση- όπως και οι προηγούμενες ειδικές αντιμετωπίσεις που είχε η Πόλα Ρούπα- οφείλεται στην ειδική αντιμετώπιση που έχει ο σύντροφος από το Υπουργείο, την Κυβέρνηση και το Κράτος.

Αν συμπεριλάβουμε και την αντιμετώπιση που έχει ο σύντροφος όλους τους μήνες από τότε που έγιναν οι συλλήψεις όπου του επιβάλλονται απανωτά πειθαρχικά με ποινές, χωρίς καν ανασταλτικό χαρακτήρα,και με κάθε ευκαιρία, αντιλαμβανόμαστε πως όλα αυτά συνεπικουρούν στο να δημιουργούν μια συνθήκη εκδίκησης και φθοράς του συντρόφου, στην οποία φθορά πρωτεύοντα ρόλο παίζουν τα άλυτα και χρόνια προβλήματα υγείας.

Το γεγονός ότι είμαστε στη φυλακή δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή μας. Αυτοί που μας κρατούν στη φυλακή είναι υπεύθυνοι για τη ζωή μας. Όμως δεν πρόκειται να παραμείνουμε αδρανείς.

Στεκόμαστε στο πλάι του συντρόφου μας Νίκου Μαζιώτη και συμμετέχουμε στην προσπάθειά του να καταφέρει το αυτονόητο. Να του παρασχεθεί ιατρική περίθαλψη που έχει δικαίωμα, να κάνει την εγχείρηση ώστε να επιλυθεί το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Ως πράξη αλληλεγγύης αρνούμαστε να κλείσουμε για 1 ώρα το προαύλιο στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και επιφυλασσόμαστε για τη συνέχεια στο βαθμό που δεν επιλυθεί το ιατρικό πρόβλημα του συντρόφου.

Υπενθυμίζουμε ότι συνεχίζουμε  την κινητοποίηση για την αποφυλάκιση της Βαρβάρας Κινεβυζίδου που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας. Για λίγες ημέρες υπόλοιπο ποινής, λόγω του ‘‘νόμου που δεν παραβιάζεται’’ όπως επανειλημμένως μας έχει δηλώσει η υπηρεσία, η Κινεβυζίδου είναι καταδικασμένη να πεθάνει κρατούμενη.

Υπενθυμίζουμε ότι η περίπτωσή της υπενθυμίζει το φασιστικό πλαίσιο του νόμου που δεν δείχνει καμία ελαστικότητα ακόμα και όταν αφορά ετοιμοθάνατους, και όποιος αυτόν τον φασισμό υπερασπίζεται, ταυτίζεται μαζί του.

Λόγω αυτού του ζητήματος οι λίγες κρατούμενες που συνεχίζουμε – ύστερα και από τις πετυχημένες παρεμβάσεις απομαζικοποίησης της κινητοποίησης από την υπηρεσία – κρατάμε τους θαλάμους ανοιχτούς το μεσημέρι και για 1 ώρα το βράδυ, και να επισημάνουμε εδώ πως κανένας από την ηγεσία της φυλακής και ούτε φυσικά από το Υπουργείο, δεν ήρθε να συνομιλήσει για τα ζητήματα που είχαμε θέσει και που αφορούν σε θέματα υγείας των φυλακισμένων με αυτή την κινητοποίηση, δείχνοντας απόλυτη και ψυχρή αδιαφορία.

Με βάση τα παραπάνω, η κινητοποίησή μας για τον Νίκο Μαζιώτη θα γίνει με την άρνηση κλεισίματος του προαυλίου για 1 ώρα το μεσημέρι.

newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis