Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
08:59 | 18/09/2022

Διακριβώθηκε,μετά από εμπεριστατωμένη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, η δράση εγκληματικής ομάδας, η οποία διέπραττε κλοπές σε εργοστάσια στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν προχθές το βράδυ και χθες το πρωί, σε περιοχή της Πάτρας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, τέσσερις ημεδαποί άνδρες μέλη της εγκληματικής ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση συμμορίαςκαι διάπραξηδιακεκριμένων κλοπών.

Διαβάστε επίσης

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν δυο ακόμα ημεδαπούς άνδρες, συνεργούς των συλληφθέντων, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας εντόπισαν τους τρεις κατηγορούμενους να κινούνται με φορτηγό όχημα σε περιοχή της Πάτρας και τους ακινητοποίησαν για έλεγχο, κατά τον οποίο βρήκαν και κατέσχεσαν 1.500 κιλά μεταλλικά αντικείμενα και μια μεταλλική φιάλη οξυγόνου με φλόγιστρο, την οποία χρησιμοποιούσαν για την κοπή των μεταλλικών αντικειμένων.

Στο πλαίσιο πολύμηνων ερευνών του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2022, είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση, με σκοπό την τέλεση διακεκριμένων κλοπών, σε εργοστάσια στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών .

Συνολικά, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, εξιχνίασαν είκοσι τέσσερις κλοπές σε εργοστάσια στη ΒΙΠΕ Πατρών, κατά τις οποίες οι κατηγορούμενοι αφαιρούσαν μεγάλες ποσότητες μετάλλων, μεταλλικές κατασκευές και ανοξείδωτα αντικείμενα μεγάλου βάρους, καλώδια ρεύματος και εργαλεία, τα οποία στη συνέχεια διέθεταν έναντι χρηματικού αντιτίμου σε επιχειρηματίες εταιρειών ανακύκλωσης.

Επιπλέον, εκτιμάται ότι η εγκληματική ομάδα έχει αποκομίσει από τις παραπάνω πράξεις παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται περίπου στις (55.000) ευρώ.

Τέλος, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το αυτοκίνητο,τη φιάλη οξυγόνου και το φλόγιστρο ως μέσα διευκόλυνσης τέλεσης των αξιόποινων πράξεων τους, ενώ τα κλεμμένα μεταλλικά αντικείμενα, επίσης κατασχέθηκαν και στη συνέχεια αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχο τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis