Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:39 | 01/12/2021

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, στο πλαίσιο πολύμηνης και μεθοδικής έρευνας, διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών από περίπτερα περιοχών της Φθιώτιδας και της Φωκίδας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν πέντε (5) άτομα - μέλη της εγκληματικής ομάδας, εκ των οποίων τρεις (3) αλλοδαποί και δύο (2) ανήλικοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση συμμορίας, διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής και πρόκληση φθορών κατ’ εξακολούθηση.

Όπως προέκυψε, τα μέλη της συμμορίας το χρονικό διάστημα από 07-01 έως 15-04-2021, ενέχονται στη διάπραξη συνολικά οκτώ (8) κλοπών και τεσσάρων (4) αποπειρών κλοπής, εκ των οποίων οι δέκα (10) περιπτώσεις στη Φθιώτιδα και οι δύο (2) στη Φωκίδα.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους, έχοντας ως ορμητήριο περιοχές της Αττικής και χρησιμοποιώντας για την μετάβαση στους υποψήφιους στόχους τους, ενοικιαζόμενα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ενεργούσαν συνήθως τις πρώτες πρωινές ώρες, όπου τα περίπτερα ήταν κλειστά και τα παραβίαζαν με τη χρήση διαρρηκτών εργαλείων.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους περιλαμβάνει κάρτες κινητής τηλεφωνίας, καπνικά προϊόντα, χρηματικά ποσά και ηλεκτρικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (65.000) ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της συμμορίας έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, κατά περίπτωση, για διάπραξη κλοπών περιπτέρων και παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών, ενώ δύο εξ αυτών είναι προσωρινά κρατούμενοι σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Την προανάκριση διενήργησε με μεθοδικότητα η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λαμίας, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis