Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Διακινητές
16:59 | 10/07/2022

Σε πάρτι «αλίευε» πελάτες το κύκλωμα που «έσπρωχνε» ψυχοτρόπα χάπια στη Μύκονο. Το σκληρό ναρκωτικό «έκσταση» (ecstasy) φαίνεται ότι κυκλοφορεί ευρέως στο νησί των ανέμων από ομάδες διακινητών που έχουν μεταβεί –όπως λένε αστυνομικές πηγές- στο νησί των ανέμων για «σεζόν».

Πρόκειται για καλά οργανωμένα κυκλώματα, τα οποία διοχετεύουν στους τουρίστες από κάνναβη και κοκαΐνη, μέχρι κάθε λογής ψυχοτρόπο χάπι. Την περασμένη Τρίτη οι αστυνομικοί κατάσχεσαν 437 ναρκωτικά δισκία «έκσταση», τα οποία μάλιστα είχαν τη μορφή νεκροκεφαλής. Ενδεχομένως οι παραγωγοί των χαπιών να θεώρησαν ότι με τον τρόπο αυτό θα τα κάνουν πιο ελκυστικά στις νεαρές ηλικίες.

Διαβάστε επίσης

«Οι ομάδες αυτές μετακομίζουν στη Μύκονο για… σεζόν. Έρχονται μόλις ξεκινήσει η καλοκαιρινή κίνηση και φεύγουν όταν το νησί αρχίσει να αδειάζει από κόσμο, με στόχο να συνεχίσουν τη διακίνηση στις πόλεις», εξηγούν πηγές με γνώση του τρόπου λειτουργίας των διακινητών.

Στο νησί των ανέμων βρίσκονται αυτή την περίοδο δεκάδες αθέατοι αστυνομικοί, οι οποίοι συλλέγουν πληροφορίες για το οργανωμένο έγκλημα. Επιχειρούν να χαρτογραφήσουν τις εγκληματικές ομάδες και να συλλέξουν στοιχεία για τη δράση τους.

Στο πλαίσιο έρευνας περιήλθαν στη διάθεση των αστυνομικών πληροφορίες για τη δράση Σκοπιανών, που δεν ήταν κάτοικοι Μυκόνου αλλά φέρονται να «μετακόμισαν» στο νησί για «δουλειές». Οι άντρες της Ασφάλειας έθεσαν υπό παρακολούθηση έναν 34χρονο Σκοπιανό, ο οποίος φέρεται ως αρχηγός μιας μικρής ομάδας διακινητών. Οι συνεργοί του ήταν ένας 35χρονος και μία 21χρονη ομοεθνείς του, οι οποίοι σύχναζαν σε γνωστά μαγαζιά του νησιού. Η 21χρονη καλλονή, σύμφωνα με την Αστυνομία, ήταν «υπεύθυνη» για να βρίσκει πελάτες, συνήθως σε χώρους όπου γίνονταν πάρτι.

Οι κινήσεις των τριών συλληφθέντων έγιναν αντιληπτές στις Αρχές τις τελευταίες 20 ημέρες. Το χαρακτηριστικό τους ήταν ότι άλλαζαν διαρκώς καταλύματα για να μην αφήνουν πίσω τους ίχνη και να είναι πιο δύσκολη η παρακολούθησή τους, σε περίπτωση που αποκαλυφθεί η δράση τους. Ενδεικτικό είναι ότι οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν «με τις βαλίτσες στα χέρια», την ώρα που έφευγαν από το ένα δωμάτιο για να «μετακομίσουν» σε άλλο.

Οι άντρες της Ασφάλειας που έκαναν την έρευνα κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με «πελάτη» με καταγωγή από το Λίβανο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Λιβανέζος φερόταν να επιθυμεί να αγοράσει ναρκωτικά. Μιλώντας στους αστυνομικούς νόμιζε ότι συνομιλεί με διακινητές. Έκλεισε ραντεβού για να παραλάβει τα ναρκωτικά και τότε οι αστυνομικοί του γνωστοποίησαν την ταυτότητά τους. Πριν προλάβει να πει οτιδήποτε βρέθηκε με χειροπέδες στα χέρια. Ακολούθησε σωματικός έλεγχος και τότε βρέθηκαν στην κατοχή του 0,5 γραμμ. κοκαΐνη, 3,7 γραμμ. κάνναβη, κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 370 ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν.

Όσον αφορά στα κατασχεθέντα της ΕΛ.ΑΣ. από την έρευνα για τους τρεις συλληφθέντες από τα Σκόπια, εκτός από τα 437 χάπια «έκσταση», βρέθηκαν 220,3 γραμμ. κοκαΐνη, 270,9 γραμμ. μεθαμφεταμίνη, 159,4 γραμμ. κάνναβη.

Το σημαντικότερο για τις Αρχές είναι τα τρία κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν, τα οποία εστάλησαν για εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Μέσα από αυτά θα γίνει προσπάθεια «χαρτογράφησης» του δικτύου επαφών των διακινητών, προκειμένου να εξεταστεί εάν υπήρχαν «μεσολαβητές» για την περαιτέρω διακίνηση ουσιών στα στέκια του νησιού αλλά και ποιοι ήταν οι προμηθευτές των ναρκωτικών.

www.newsbomb.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis