Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
f
10:14 | 13/06/2022

Στις επόμενες εκλογές ενδέχεται να χάσει την Προεδρία ο Ερντογάν .

Μάλιστα η ήττα είναι το πιθανότερο σενάριο απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο, σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου της έρευνας, ο Ερντογάν χάνει και από τους 4 υποψηφίους της αντιπολίτευσης.

Η Ερευνητική Εταιρεία MetroPOLL ανακοίνωσε τα αποτελέσματα 4 διαφορετικών σεναρίων των προεδρικών εκλογών.

Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν συγκεντρώνει το ποσοστό 36,4% των ψήφων απέναντι στον Μανσούρ Γιαβάς, εκλεγμένο με τo CHP δήμαρχο της Άγκυρας, ο οποίος συγκεντρώνει το 50,3%.

Λίγο μεγαλύτερο ποσοστό συγκεντρώνει ο Τούρκος Πρόεδρος, 39,4%, που δεν του δίνει όμως την πρωτιά, σε σύγκριση με τον Εκρέμ Ιμάμογλου, δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, επίσης εκλεγμένο με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), ο οποίος συγκεντρώνει το 46,7% των ψήφων.

Το 40,9% συγκεντρώνει ο Ερντογάν απέναντι στην αρχηγό των Γκρίζων Λύκων, Μεράλ Ακσενέρ, η οποία ωστόσο, έστω και με μικρή διαφορά, του κλέβει την πρωτιά με 43,2%.

Τέλος, 40,5% συγκεντρώνει ο Ερντογάν αντιμαχόμενος τον ηγέτη των Κεμαλιστών, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, με τον τελευταίο ωστόσο να συγκεντρώνει το 42,7% των ψήφων.

Σημειώνεται ότι πολλοί εκτιμούν ότι η δημοσκοπική κατάρρευση του Τούρκου Προέδρου  τον οδηγεί στην επιλογή να κλιμακώνει την ένταση και τις απειλές εναντίον της Ελλάδας.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis