Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:32 | 25/12/2021

Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία».

Του Πάκου Δημοσθένη, Προέδρου Ε.ΑΣ.Υ.Α.


Λίγο πριν δύσει το 2021 και με την πανδημία να ορίζει ακόμα τις ζωές όλων μας, θα ήθελα να μοιραστώ  ορισμένες  σκέψεις μου με τους  αναγνώστες της «Σύγχρονης Αστυνομίας», που εδώ και δεκαετίες αποτελεί τη φωνή της Ένωσής μας.

Στα δικά μου μάτια είναι απολύτως προφανές  ότι η ΕΛ.ΑΣ. ως Οργανισμός  χρειάζεται βαθιές τομές – παρεμβάσεις ώστε να εκσυγχρονιστεί η λειτουργία της  και να αρχίσει έστω και λίγο να προσομοιάζει  σε Αστυνομίες άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο για τους πολίτες όσο και  για τους αστυνομικούς. Δυστυχώς όμως πολλά χρόνια τώρα οι παρεμβάσεις είναι επιφανειακές, επικοινωνιακές και με μόνο γνώμονα την πρόσκαιρη δημοσιότητα, πολλές φορές ανεδαφικές με αποτέλεσμα το χαμηλόβαθμο  προσωπικό που βρίσκεται στο  δρόμο να παρατηρεί σαστισμένο και ίσως «παραιτημένο», τις κατά καιρούς εξαγγελίες των διοικούντων.

Αν και εφόσον οι έχοντες την ευθύνη δεν εκσυγχρονίσουν τον τρόπο δράσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών, τον εξοπλισμό τους, τα Προεδρικά Διατάγματα που διέπουν  την καθημερινότητά τους, δεν αποφασίσουν για την επί της ουσίας θεσμική θωράκιση η οποία θα προστατεύει αστυνομικούς και πολίτες, είναι βέβαιο πως σε κάθε περιστατικό που θα βλέπει το φως της δημοσιότητας, η Αστυνομία θα γίνεται αντικείμενο χλευασμού και θα κάνει κάνει μονίμως βήματα προς τα πίσω.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών έχουμε εξειδικεύσει εγγράφως πολλάκις όλα τα παραπάνω και ο αγώνας μας  «περιστρέφεται» γύρω από αυτά. Δεν απογοητευόμαστε όμως, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή το πολιτικό σύστημα θα συμφωνήσει  ότι  το επάγγελμά μας δεν προσφέρεται για πεδίο πολιτικών αντιπαραθέσεων, αλλά αποτελεί πεδίο συνεννόησης για το καλό του γενικού συνόλου. Ελπίζω επίσης ότι κάποια στιγμή θα γίνει αντιληπτό ότι εμείς οι αστυνομικοί  «δεν τρώμε κουτόχορτο» και ότι με δηλώσεις αγάπης  και «χτυπήματα στη πλάτη»  δεν γίνεται …δουλειά. Απαιτούμε πράξεις κι όχι λόγια!!!

Κλείνοντας, για να μην είμαι άδικος, σε θεσμικό επίπεδο έγιναν  βήματα τον τελευταίο καιρό όπως το βαθμολόγιο , το τέλος των τοξικών  παρατάξεων στο συνδικαλιστικό κίνημα κ.α.

Εύχομαι  καλή  χρονιά σε όλους, ελπίζοντας ο «εφιάλτης» της πανδημίας επιτέλους να αποτελέσει παρελθόν.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis