Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:59 | 09/12/2019

«Άδικη» χαρακτήρισε ο Δημοσθένης Πάκος την κριτική που ασκείται κατά των αστυνομικών με αφορμή τα περιστατικά βίαιης καταστολής που καταγγέλλονται μέσα από βίντεο που κατέκλυσαν τα social media, από τα βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια.

Μιλώντας στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα, ο πρόεδρος της Ένωσης των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας σχολίασε το περιστατικό με τους άνδρες των ΜΑΤ που ξεγύμνωσαν διαδηλωτή κατά τη διάρκεια προσαγωγής του, παραδεχόμενος ότι «κάποιες φορές μπορεί να γίνονται υπερβολές»:  

«Το περιστατικό με το εσώρουχο είναι κάτι τυχαίο που έγινε πάνω στη σύλληψη. Προσωπικά δεν έχει κανείς με κανέναν. Όλες οι υποθέσεις αυτές πάνε στον Συνήγορο του Πολίτη. Εγώ είμαι υπέρ της διερεύνησης. Κρίνεται από εκεί και έπειτα, δικάζεται ή αθωώνεται ο αστυνομικός. Τον έχουμε βγάλει ως κακούργο ήδη. Εμένα αυτό δεν μου αρέσει. Οι ποινές που πρέπει να επιβάλλονται είναι με τις κείμενες διατάξεις, όχι με το θυμικό δίκαιο. Κάποιες φορές μπορεί να γίνουν υπερβολές. Θέλω όμως όταν αθωωθεί αστυνομικός, ένας είναι και σοβαρά τραυματίας, θέλω να πει ότι αυτόν τον περάσαμε από κόσκινο αλλά αθωώθηκε».

Ο κ. Πάκος μίλησε για «επέμβαση» της αστυνομίας με τρόπο που να «μην χαλάει την αισθητική μας»:

«Όταν διατάζεται μια επιχείρηση, θέλουμε να επέμβει η αστυνομία, αλλά με τρόπο που να μην χαλάει την αισθητική μας», είπε και πρόσθεσε: «Όλη αυτή η κριτική προέρχεται από συγκεκριμένους κύκλους. Αυτοί θέλουν να οπισθοχωρήσει η αστυνομία. Αυτό εμένα δεν με ενδιαφέρει. Με ενδιαφέρει ο αστυφύλακας να μην είναι κατηγορούμενος ή τραυματίας. Κάποιοι προσπαθούν να χαλάσουν τη μεγάλη εικόνα. Αυτό που χρειάζεται είναι θεσμική θωράκιση και να γίνει γνωστό από το κράτος ποιος θα είναι ο τρόπος δράσης της αστυνομίας».

newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis