Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:14 | 29/06/2016

Για «δημιουργική λογιστική» καταγγέλλει τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, Αριστείδης Φωκάς. Όπως αναφέρει ο βουλευτής, μετά από ερώτηση του προς τον αναπληρωτή υπουργό ότι ολόκληρη η περιοχή του Λαγκαδά εξυπηρετείται από μόνο δύο περιπολικά, έλαβε τη σχετική απάντηση ότι «συνολικά επτά επιβατικά οχήματα και τέσσερις δίκυκλες μοτοσυκλέτες έχουν ανακατανεμηθεί με διάθεση από άλλες υπηρεσίες στα αστυνομικά τμήματα Λαγκαδά, Σοχού, Αγίου Γεωργίου, Απολλωνίας, Καλλινδοίων και Ασσήρου».

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο κ. Φωκάς, ο αναπληρωτής υπουργός «ξέχασε», μάλλον, ότι τρία από αυτά τα οχήματα βρίσκονται 24 ώρες το 24ωρο έξω από τα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων στο Βαγιοχώρι, στο Καβαλάρι και στα Λαγκαδίκια, χωρίς να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε άλλη υπηρεσιακή ανάγκη». Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, κατηγορεί τον κ. Τόσκα ότι η απάντησή του είναι μεθοδευμένη και ότι τελικά μόνο ένα περιπολικό εξυπηρετεί ολόκληρη την περιοχή ευθύνης των ΑΤ Λαγκαδά και Σοχού, και ένα δεύτερο (που εδρεύει στην Ασπροβάλτα) ολόκληρη την περιοχή ευθύνης των ΑΤ Αγίου Γεωργίου, Καλλινδοίων και Απολλωνίας.

«Το μόνο παρήγορο που προκύπτει από την απάντηση του κ. Τόσκα, αναφέρει ο κ. Φωκάς, είναι πως το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., και με σκοπό την ενίσχυση των υφιστάμενων υπηρεσιών της ΓΑΔ του νομού Θεσσαλονίκης, εξετάζει τη δυνατότητα ανακατανομής οχημάτων, προερχόμενων από άλλες διευθύνσεις αστυνομίας της χώρας, μετά από αξιολόγηση και συνεκτίμηση των ευρύτερων υπηρεσιακών προτεραιοτήτων και αναγκών».

Ο κ. Φωκάς, αναφέρεται επίσης και στην παλαιότητα όλου του στόλου των περιπολικών στην Θεσσαλονίκη και την ανασφάλεια που αισθάνονται οι αστυνομικοί που τα χρησιμοποιούν.

της ΟΛΓΑΣ ΓΚΑΛΗ

πηγή: northpress.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis