Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:58 | 27/01/2020

Σήμερα στην είδηση της εικόνας και στον βωμό του πολιτικού κέρδους, αλλά και στο περί ικανοποίησης λαϊκού αισθήματος, δημιουργούμε ανθρωποφάγα λαϊκά τηλεδικαστηρια!

Αυτά με αφορμή το περιστατικό στο Ζεφύρι με τους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ και τον ανήλικο (Ρομά). Στο πολύπαθο Ζεφύρι που λίγο καιρό πριν κάποιοι που πυροβολούσαν στον αέρα χάρην μαγκιάς, τραυμάτισαν θανάσιμα ένα εντεκάχρονο παιδί!!

Επίσης που συμμορίες ανηλίκων τραβούσαν ηλικιωμένη για να την ληστέψουν και που πυροβολούσαν αστυνομικούς την ώρα που πήγαιναν να ελέγξουν διατάραξη!

Φυσικά οι αστυνομικοί που είναι οι φρουροί του νόμου και προστάτες του κοινωνικού συνόλου ως φορείς εξουσίας πρέπει να είναι εγγρατείς, δίκαιοι να ακολουθούν το γράμμα του νόμου που προβλέπει τα πάντα ακόμη και σε προκλήσεις και άδικες πράξεις! Καθώς και να διαφυλάξουν το κύρος του σώματος και τους αγώνες των συναδερφων τους.

Ομως ως ένστολοι πολίτες δεν κατάλαβα ποτέ γιατι δεν πρέπει να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους συμπολίτες τους!!

Αφού οι υποχρεώσεις τους σαφώς είναι περισσότερες. Σαφώς και καταδικάζουμε κάθε έκνομη και προκλητική συμπεριφορά συναδέρφου, η οποία πρέπει να είναι καθόλα άψογη, ενωτική και με ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι σε ανήλικους κ.α.

Πλην όμως εκτός της ποινικής και πειθαρχικής διερεύνησης που πρέπει να γίνεται θα πρέπει να αποφεύγονται ακρότητες όπως συμπεράσματα χωρίς γνώση στοιχείων δικογραφίας ή χωρίς τις μαρτυρίες και την παρουσία από όλα τα μέρη!!

Επίσης οι προσωπικές απόψεις και συμπεράσματα δν είναι αντικειμενική δημοσιογραφία. Ενα ακόμη που θα έπρεπε να τονίσουμε είναι ότι το μέτρο της διαθεσιμότητας είναι πολύ επαχθές για εργαζόμενους και οικογενειάρχες! Θα πρέπει να εφαρμόζεται με φειδώ και όχι για τον κατευνασμό της κοινής γνώμης!!

Σε αυτό οι εκλεγμένοι Συνδικαλιστές, οι Ενώσεις και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα έπρεπε να ορθώνουν το ανάστημα τους και να υψώνουν την φωνή τους. Οχι σαν συγκάλυψη αλλά σαν ασπίδα προστασίας!! Ιδίως σε όσους δεν συμμετείχαν στην πράξη αλλά απλώς παρίσταντο.

Ομως οι φωνές και η προστασία του προσωπικού και των συναδέλφων, υψώνονται μόνο όταν βολεύει δημοσκοπικά! Όταν υπάρχει ένα εν δύναμη καλλιεργούμενο αρνητικό κλίμα κρύβονται όλοι, ακόμη και όταν κάποιος γίνεται βορά και σε πολιτικές σκοπιμότητες!

Να θυμίσω ότι δεν υπήρξε κανένα δραστικό βήμα όταν έπεφταν τσιμεντόλιθοι στα κεφάλια των συναδέλφων μας αστυνομικών!

Ούτε διατέθηκε ψυχολόγος στις οικογένειες των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που χτυπήθηκαν ανηλεώς στην Ν.Φιλαδελφια από χούλιγκανς της ΑΕΚ!

Ούτε στις οικογένειες των αστυνομικών της ΟΠΚΕ που έριπταν μπάζα, μπογιές και τσιμεντόλιθους!

Γι'αυτό δεν θα υπογράψω αυτό το κείμενο ούτε σαν συνδικαλιστής, ούτε σαν υ/φ αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ. Αλλα σαν απλός αστυνομικός.

Αποτέλεσμα εικόνας για δημητρης αποστολοπουλος bloko

Αποστολόπουλος Δημήτριος

μέλος ΜΠΡΟΣΤΑ Βορειανατολικής

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis