Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
δ
19:57 | 22/09/2022
Γράφει ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορ/κης Αττικής, Αποστολόπουλος Δημήτριος
 
Τα τελευταία χρόνια δεκάδες συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο, με τη μακάβρια λίστα να αυξάνει συνεχώς. Πρόκειται για μία τραγική πραγματικότητα που αφορά τόσο τον παράγοντα οδηγό, όσο και την κακή ποιότητα του οδικού δικτύου. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο τον Αύγουστο καταγράφηκαν 616 τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα, με 738 τραυματίες (οι 28 σοβαρά) και 8 νεκρούς. 
 
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων –σε ότι αφορά τους οδηγούς- είναι η οδήγηση σε κατάσταση μέθης, οι υψηλές ταχύτητες καθώς και οι παραβίαση προτεραιότητας. Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής διαθέτει υπό την εποπτεία της 15 Τμήματα Τροχαίας, εκ των οποίων τα 5 στη Βορειοανατολική Αττική. Το προσωπικό αυτών των Τ.Τ. δεν δύναται να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις, εφαρμόζοντας έναν ουσιαστικό σχεδιασμό που να προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των οδηγών, με γνώμονα την πρόληψη και την αποτροπή των ατυχημάτων. 
 
Τους χειμερινούς μήνες ο φόρτος διπλασιάζεται, λόγω τον καιρικών φαινομένων, με τον σχεδιασμό να εμπλέκει σε πρώτο ρόλο την Τροχαία για εκτροπές και ελέγχους στο οδικό δίκτυο. Οι έλεγχοι φορτηγών από τα Τ.Τ. στις ΠΑΘΕ, η ρύθμιση κυκλοφορίας στα λιμάνια και τα μέτρα ασφαλείας που εμπλέκουν (και) τις υπηρεσίες Τροχαίας (π.χ. κατά τη διέλευση επισήμων από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών), καθώς και τα υπόλοιπα τροχονομικά μέτρα σε προγραμματισμένες και μη συναθροίσεις. 
 
Τέλος, η απασχόληση των αστυνομικών της Τροχαίας σε καθήκοντα αλλότρια με την αποστολή τους, όπως ενίσχυση της Διεύθυνσης Μεταγωγών, δημιουργεί επιπλέον έλλειψη δύναμης και προσφορά στην ποιότητα έργου στις ανωτέρω υπηρεσίες. Αποτελεί χρέος της Πολιτείας έναντι των πολιτών ένα ασφαλές οδικό δίκτυο που θα βάλει ένα τέλος στο φόρο αίματος της ασφάλτου. 
Για τους παραπάνω λόγους το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής με συντονισμένες ενέργειες και συναντήσεις με την φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. αναδεικνύει συνεχώς τις ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό των τμημάτων τροχαίας που υπάγονται στα γεωγραφικά όρια μας ευελπιστώντας στην άμεση ενίσχυση τους.
 
 
Policenet.gr © | 2022 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis