Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:24 | 18/06/2022

Ο εκπρόσωπος Ευρωπαϊκής Ένωσης ΛΟΑΤΚΙ & Αστυνομικών, Μιχάλης Λώλης μίλησε στην εκπομπή «Τι Λες Τώρα!» για τη συμμετοχή των αστυνομικών στο Athens Pride με δική τους πρωτοβουλία, χωρίς τη στολή τους.

Διαβάστε επίσης

«Η αλήθεια είναι ότι καταλαβαίνουμε πάρα πολύ το γεγονός ότι ένα κομμάτι της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και στον αντιεξουσιαστικό χώρο, πoυ είναι το λεγόμενο queer κομμάτι της κοινότητας έχει πολύ κακές σχέσεις εμπιστοσύνης με την Αστυνομία και για ιδεολογικούς λόγους αλλά και επειδή υπήρξαν περιστατικά στα οποία η Αστυνομία έχει χειριστεί υποθέσεις ξεπερνώντας τα όρια νόμιμης χρήσης βίας» δήλωσε αρχικώς ο κ. Λώλης.

Επισήμανε πως σκοπός τους είναι να γεφυρωθούν οι σχέσεις μεταξύ της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και της Αστυνομίας και γι αυτό τον λόγο «θα παραστούν στο pride οι Ευρωπαίοι συνάδερφοι που είναι πολύ πιο μπροστά σε σχέση με την ελληνική Αστυνομία, ακριβώς για να σπάσουμε με την στολή αυτό το στερεότυπο».

Εξήγησε πως ένα άτομο της ΛΟΑΤΚΙ θα αναζητήσει βοήθεια σε περίπτωση εκφοβισμού στην Αστυνομία και όχι στην LGBTQ κοινότητα.

«Στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα θα βρει υποστήριξη αλλά πρέπει να έρχεται και στην Αστυνομία και να εμπιστεύεται τους συναδέρφους μου και να καταγγέλλει τα περιστατικά ρατσιστικής βίας» συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την επίθεση στον Ιάσονα Μανδηλά, ο κ. Λώλης τόνισε πως δεν πρόκειται για μια επίθεση προσωπική, επειδή οι δράστες τον γνώριζαν προσωπικά αλλά καθαρά λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού του.

«Η επίθεση που δέχτηκε ο Ιάσονας είναι επίθεση προς όλη την κοινότητα, γι αυτό και τα ρατσιστικά εγκλήματα είναι κοινωνικά εγκλήματα και οι ποινές που προβλέπει ο νόμος είναι διπλάσιες» προσέθεσε.

Πηγή:  megatv.com

Policenet.gr © | 2023 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis