Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:14 | 24/02/2020

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

Τραγικές ελλείψεις στην αστυνόμευση καταγγέλλει με δηλώσεις του στο thesseconomy ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεόφιλος Παπαδάκης. Ο κ. Παπαδάκης επισημαίνει ότι η εγκληματικότητα ανθεί στη Θεσσαλονίκη. “Για να καταλάβετε, γίνονται 800 καταγγελίες το μήνα για παραβατικότητα στο αστυνομικό τμήμα του Λευκού Πύργου. Ο κ. Παπαδάκης τόνισε ότι υπάρχει 35% περίπου έλλειμμα σε προσωπικό με βάση την υπάρχουσα οργανική δύναμη του συγκεκριμένου αστυνομικού τμήματος.

Ο κ. Παπαδάκης τόνισε ότι η αύξηση της εγκληματικότητας, τα διάφορα πάρεργα με τα οποία απασχολείται η Αστυνομία, όπως επιδόσεις εγγράφων, έλεγχος καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και οικοδομικού κανονισμού, τα αστυνομικά μέτρα στις διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις, η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου κ.α. αλλά και το μέγα ζήτημα του μεταναστευτικού – προσφυγικού θέματος, σε συνδυασμό με τις μειωμένες προσλήψεις προσωπικού, την έλλειψη κατάλληλης υλικοτεχνικής υποδομής και σε συνδυασμό με τη μείωση των χρηματικών κονδυλίων του προϋπολογισμού για τα Σώματα Ασφαλείας, έχουν οδηγήσει σε πολλά λειτουργικά προβλήματα σχεδόν όλες τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης.

“Φανταστείτε μόνο τον όγκο εργασίας και των δικογραφιων, μόνο από αυτές τις 800 μηνύσεις ανά μήνα που υποβάλλονται για το αδίκημα της κλοπής από αγνώστους δράστες και που αφορούν τον γεωγραφικό τομέα του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου, δηλαδή όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο χθεσινό ντέρμπυ ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανέφερε ότι 400 αστυνομικοί ήταν στο γήπεδο. “Την ίδια στιγμή που στη Θεσσαλονίκη ζούμε με το φόβο της εγκληματικότητας, στην πόλη χθες είχαμε αστυνομοκρατία με αφορμή έναν ποδοσφαιρικό αγώνα”.

Πηγή:  thesseconomy.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis