Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:14 | 12/06/2019

Δηλώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχου Γεώργιου Κανέλλου και του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικού Υποδιευθυντή Θεόδωρου Χρονόπουλου, σχετικά με εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης

Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχος Γεώργιος Κανέλλος:

«Κυρίες και Κύριοι καλημέρα σας,

Σας καλέσαμε σήμερα εδώ, προκειμένου να σας παρουσιάσουμε μία σημαντική υπόθεση που χειρίστηκε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και ειδικότερα η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο των συνεχόμενων δράσεών της κατά των ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, μετά από συστηματική έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές, διασταυρώθηκαν στοιχεία, δημιουργήθηκε το προφίλ των εμπλεκομένων, προσδιόρισε τοπογραφικά και τελικά εντόπισε, σε δυσπρόσιτη περιοχή στη θέση Βίλιζα Στεφάνης Βοιωτίας, εγκατάσταση φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, σε σημαντική έκταση.

[custom:google-ads]

Στο τελικό στάδιο της έρευνας και μετά από πολυήμερη και επί 24ώρου βάσεως επιτήρηση της περιοχής, διαπιστώθηκε η χωροταξική διάταξη και το εύρος της φυτείας, η υποδομή διαμονής των εμπλεκομένων και εντοπίσθηκαν οι υπεύθυνοι καλλιεργητές, φύλακες και επιτηρητές της φυτείας, μέλη όλοι εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στην εγκατάσταση φυτειών κάνναβης.

Κατόπιν των ανωτέρω, οργανώθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση, που διήρκεσε από τις πρώτες πρωινές ώρες της 10/06/2019 μέχρι τις πρωινές ώρες της 11/06/2019, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών από κοινού και σε συνεργασία με Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας και με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της ΕΛ.ΑΣ, της Ο.Π.Κ.Ε., της Ε.Κ.Α.Μ, της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν έξι (6) άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αναζητούνται επτά (7) επιπλέον μέλη.

Εκριζώθηκαν (10.100) δενδρύλλια κάνναβης και κατασχέθηκαν πολεμικό τυφέκιο kalashnikov, πιστόλι, πέντε (5) κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια, χρηματικά ποσά και πλήρης εξοπλισμός για καλλιέργεια, συντήρηση και υδροδότηση της φυτείας.

Τα παράνομα έσοδα του εγκληματικού δικτύου, από τη συγκομιδή αποσπασμάτων κάνναβης από τα δενδρύλλια της ανωτέρω φυτείας, υπολογίζονται τουλάχιστον στα 6.000.000 ευρώ.

Πέραν των ανωτέρω, από τη συνεχιζόμενη επιχειρησιακή δράση, εντοπίσθηκε σε όμορο σημείο, φυτώριο με (2.700) δενδρύλλια κάνναβης, καθώς και ο χώρος που προορίζονταν για την άμεση εμφύτευση και καλλιέργεια αυτών.

Λεπτομέρειες για την παραπάνω υπόθεση θα δοθούν από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επ’ ευκαιρία επιτρέψτε μου να αναφερθώ και στις πρόσφατες επιτυχίες που σημείωσαν Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στον τομέα αυτό, για τις οποίες εκδόθηκαν σχετικά Δελτία Τύπου και συγκεκριμένα στον εντοπισμό πλήρους εξοπλισμένου εργαστηρίου υδροπονικής καλλιέργειας -740- δενδρυλλίων κάνναβης, στη σύλληψη δύο καλλιεργητών και στην κατάσχεση δεκάδων κιλών κάνναβης στη Δυτική Αττική, καθώς και στις συλλήψεις στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, 66χρονου ημεδαπού που επιχείρησε να εισάγει στη Χώρα μας πάνω από 5 κιλά ηρωίνη και 32χρονης αλλοδαπής που ομοίως προσπάθησε να εισάγει στη Χώρα μας, ποσότητα κοκαΐνης βάρους -1.180- γραμμαρίων, δραστηριότητα που εντάσσεται στη διαρκή και συστηματική προσπάθεια αποδόμησης εγκληματικών δικτύων διακίνησης ναρκωτικών.

Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος:

Κυρίες και κύριοι καλημέρα σας.

Όπως σας προανέφερε ο κ. Διοικητής πρόκειται για μια υπόθεση που εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και αφορά στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην συστηματική και ιδιαίτερα μεγάλης έκτασης καλλιέργεια κάνναβης στην περιοχή της Στεφάνης Βοιωτίας, με περαιτέρω σκοπό την εμπορία και διάθεσή της προς πώληση για τον προσπορισμό παράνομου κέρδους.

Από την κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σε σχέση με τη δράση του εγκληματικού κυκλώματος, διακριβώθηκε ότι τα μέλη του δραστηριοποιούνταν στην συστηματική και επαγγελματική καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, έχοντας εγκαταστήσει ιδιαίτερα μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε δυσπρόσιτο, δύσβατο, ημικρημνώδη χώρο στην θέση Βίλιζα στην περιοχή Στεφάνη Βοιωτίας.

Πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, 10 Ιουνίου 2019, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε ευρεία συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας (Τ.Α. Θηβών - Ο.Π.Κ.Ε.) και με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, της Ε.Κ.Α.Μ., της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων της Δ.Ε.Α.Δ. και της Δ.Ε.Ε.

Η επιχείρηση διήρκησε έως τις πρωινές ώρες της επομένης, Τρίτης 11 Ιουνίου 2019 και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη έξι μελών της οργάνωσης και την εκρίζωση – κατάσχεση δέκα χιλιάδων εκατό (10.100) δενδρυλλίων κάνναβης, τα οποία βρίσκονταν υπό ανάπτυξη σε ποώδη μορφή.

Από την ενδελεχή έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη ορεινή περιοχή, με τη συνδρομή όλων των ανωτέρω αστυνομικών δυνάμεων, εντοπίστηκαν επιπλέον δύο χιλιάδες επτακόσια (2.700) δενδρύλλια κάνναβης σε φυτώριο, καθώς και ο χώρος που προορίζονταν για την άμεση εμφύτευση και καλλιέργεια αυτών.

Για την περίπτωση αυτή, εξετάζεται το ενδεχόμενο συσχετίσεως των δύο φυτειών, λόγω της ανευρέσεώς τους στον ίδιο ημιορεινό όγκο.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

  • (10.100) δενδρύλλια κάνναβης,
  • πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov με γεμιστήρα και (26) φυσίγγια,
  • πιστόλι με γεμιστήρα και (5) φυσίγγια,
  • (5) κυνηγετικά όπλα,
  • (44) φυσίγγια,
  • το χρηματικό ποσό των (5.310) ευρώ,
  • (10) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
  • ηλεκτρονική ζυγαριά ακρίβειας,
  • (3) ζευγάρια κιάλια και ένα μονόκιαλο,
  • πλήρης εξοπλισμός καλλιέργειας, συντήρησης και υδροδοτήσεως της φυτείας και
  • είδη διαμονής και προσωπικής υγιεινής των συντηρητών - καλλιεργητών της φυτείας.

Από τα κύρια χαρακτηριστικά της δραστηριότητας της εν λόγω ομάδας, δηλαδή την μεθοδολογία δράσεως (modus operandi) των εμπλεκομένων μελών, την κατασχεθείσα ποσότητα δενδρυλλίων κάνναβης, την επιλογή του χώρου της καλλιέργειας, των μέτρων προφύλαξης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης (δημιουργία σημείων επιτήρησης της φυτείας περιμετρικά της ευρύτερης περιοχής), και το βαρύ οπλισμό που κατείχαν, προκύπτει η ύπαρξη επαγγελματικής υποδομής για τη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θήβας, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, εις βάρος τους, να περιλαμβάνει τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης του νόμου περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών, περί όπλων, παράνομης διαμονής στην χώρα και το αδίκημα της κλοπής.

Φυτεία 1:

 

 

 


Φυτεία 2:

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis