Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
1
19:14 | 08/08/2022

Για μία μορφή εγκλήματος που πλήττει τον πιο σοβαρό θεσμό, αυτόν της οικογένειας, έκανε λόγο μιλώντας για την ενδοικογενειακή βία, η Προϊσταμένη του Γραφείου Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, Αστυνόμος Β' Σοφία Λογαρίδου.

Μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Ι. Παπαδάκη, η κ. Λογαρίδου ανέφερε πως το θέμα αυτό υπήρχε πάντα αλλά είναι πολύ πιο σοβαρό από τις υπόλοπες υποθέσεις εγκλημάτων που διαχειρίζεται η ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε επίσης

"Οι καταγγελίες που γίνονται στις υπηρεσίες μας το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί χωρίς αυτό ωστόσο να σημαίνει ότι έχουν αυξηθεί τα περιστατικά καθώς όταν μιλάμε για ενδοοικογενειακή βία, μιλάμε για μία κατάσταση επαναλαμβανόμενη και δυστυχώς κλιμακούμενη" σχολίασε η κ. Λογαρίδου θέλοντας να πεις πως οι καταγγελίες ίσως να αφορούν στους ίδιους ανθρώπους και που απλά επαναλαμβάνονται ή να εμφανίζονται με διαφορετικά αδικήματα που διαπράττονται.

Όπως σημειώνει η έμπειρος αξιωματικός και εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, η Ελληνική Αστυνομία έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενδοοικογενειακή βία και γι'αυτό το λόγο άλλωστε υπάρχουν εξειδικευμένα γραφεία για την αντιμετωπίσή της ενώ και η επιχειρησιακή ετοιμότητα είναι άμεση.

Είναι πολύ σημαντικό να μιλάει το θύμα και να καταγγέλλει το περιστατικό, σημειώνει η αξιωματικός και τονίζει πως η Αστυνομία έχει επέμβει σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που έγιναν γνωστά επειδή "μίλησε" η γειτονιά...

Σε επίπεδο Κρήτης, κατά το πρώτο 4μηνο του έτους καταγγέλθηκαν 199 περιστατικά όταν ολόκληρο το 2021 ο αριθμός αυτός έφτασε τα 491. "Αυτά είναι αριθμοί. Πίσω όμως από κάθε αριθμό, κρύβεται μία ξεχωριστή ιστορία" σχολίασε η κ. Λογαρίδου και συμπλήρωσε πως υπάρχουν κι άλλα περιστατικά που δεν φτάνουν ποτέ σε γνώση της Αστυνομίας.

"Το μεγάλο θύμα σε αυτές τις περιπτώσεις, εκτός από το φυσικό θύμα, τη γυναίκα, είναι τα παιδιά τα οποία καταγράφουν τα όσα βλέπουν και μιλάμε για μία που δυστυχώς δεν σταματά στη θέαση του γεγονότος" κατέληξε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ στην Κρήτη.

Πηγή:  ekriti.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis