Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
αστυνομία κύπρου
19:18 | 21/05/2022

Ξέμειναν από λύσεις για τους 46 υποψήφιους για πρόσληψη στην Αστυνομία που κόπηκαν στα ψυχομετρικά τεστ στη Βουλή, αφού Νομική Υπηρεσία και Αστυνομία ξεκαθάρισαν πως δεν υπάρχει τρόπος να γίνουν αποδεκτοί στο Σώμα.

Προσπάθειες βουλευτών να βρουν τρόπους όπως οι 46 φορέσουν τελικά τη στολή δεν φαίνεται να καρποφορούν με αποτέλεσμα η διαδικασία να προχωρεί, με τους 46 να πηγαίνουν εκ νέου στο Προεδρικό την ερχόμενη Τετάρτη, σε μία προσπάθεια να πείσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ζητήσει την πρόσληψή τους. 

Η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας ήταν χθες ξεκάθαρη λέγοντας στους βουλευτές πως αυτοί που δεν πέρασαν στις εξετάσεις δεν υπάρχει τρόπος να προσληφθούν. Είπε, επίσης, ότι τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και δεν υπάρχει τρόπος πρόσληψης όσων απέτυχαν.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Νίκος Τορναρίτης, δήλωσε ότι έγιναν προσπάθειες μέσα από τη συζήτηση να βρεθούν λύσεις. Η Νομική Υπηρεσία, η οποία είναι η καθ’ ύλη αρμόδια, είπε ότι εξέτασε το θέμα και πως δεν υπάρχει νομική λύση. «Μας απασχολεί το θέμα του ορίου ηλικίας που μπορεί κάποιος να προσληφθεί στην Αστυνομία. Τους είπα να το επεκτείνουμε στα 38 για να μην χάσει κάποιος την ευκαιρία να υποβάλει εκ νέου αίτηση για πρόσληψη. Στην Επιτροπή μίλησε ένας από τους 46, ο οποίος είναι εγκληματολόγος με διατριβή και απερρίφθη. Ο κ. Τορναρίτης διερωτήθηκε τι είδους ψυχομετρικά κάνει η συγκεκριμένη εταιρεία για την οποίαν ακούστηκαν καταγγελίες για τη συμπεριφορά υπαλλήλων τους προς υποψηφίους και θα πρέπει να το δει η Αστυνομία και αν διαπιστωθεί οτιδήποτε να μην ξαναανατεθεί στην εταιρεία αυτή η διενέργεια ψυχομετρικών».

Ο Αρχηγός Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου, δήλωσε ότι θα μελετηθούν οι εισηγήσεις των βουλευτών ώστε οι αποτυχόντες να δηλωθούν επιτυχόντες. Είναι ένα δύσκολο ζήτημα. Θα πρέπει να δούμε ξανά το θέμα σε συσχετισμό και με το όριο αφυπηρέτησης που έγινε στα 62 και θα επανέλθουμε. Είπε, επίσης, ότι δεν του υποβλήθηκε παράπονο για οποιαδήποτε συμπεριφορά μελών της εταιρείας στην οποία ανατίθενται τα ψυχομετρικά.

 

philenews.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis