Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:14 | 09/11/2015

Την υπόσχεση πως θα συνεργαστεί με τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών για την εξέταση των προτάσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών (ΠΟΣ) έδωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Α. Πετρόπουλος.

Στη συνάντηση, που έγινε σε καλό κλίμα, ανάμεσα στον υφυπουργό και τον πρόεδρο της ΠΟΣ, ταξίαρχο ε.α. Βασ. Νικολόπουλο, τον α΄ αντιπρόεδρο, ταξίαρχο ε.α. Δημ. Χατσίκα, και τον γενικό γραμματέα, ταξίαρχο ε.α. Βασ. Παπαδόπουλο, έγινε ενημέρωση του υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τα θέματα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) και του ΕΚΟΕΜΣ (δομή, λειτουργία κ.λπ.), με στόχο να γίνει κατανοητό πως δεν είναι σωστό να συνυπολογίζονται τα μερίσματα και η οικονομική ενίσχυση του ΕΚΟΕΜΣ στη σύνταξη.

Επίσης, συζητήθηκαν συνταξιοδοτικά θέματα και η εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 2192/2014 απόφασης του ΣτΕ σε συνδυασμό με το άρθρο 3 του Ν. 4336/2015 (εδάφιο 2.5.1 της παρ. γ΄) περί προσδιορισμού και θέσπισης νομοθετικά ισοδύναμων μέτρων για την πλήρη αντιστάθμιση των επιπτώσεων της εφαρμογής της δικαστικής απόφασης, σχετικά με τα συνταξιοδοτικά μέτρα του 2012.

Η ΠΟΣ, μάλιστα, για να μην υπάρχουν παρανοήσεις και καθώς τα γραπτά μένουν, άφησε και σχετικό υπόμνημα στον υφυπουργό, μια και, προφανώς, από τις υποσχέσεις και το καλό κλίμα μέχρι τη θεσμοθέτηση μέτρων που αποτελούν κοινή λογική υπάρχει –όπως όλοι ξέρουν– πολύς δρόμος.

Κώστας Αττίας

* Από το ένθετο ΜΑΡΣ που κυκλοφόρησε με την εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ το Σάββατο 7/11/2015.

www.paraskhnio.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis