Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:04 | 17/07/2019

Αντιπροσωπεία της ΔΕΚΑ, επισκέφτηκε πρωινές ώρες της 15/7/2019, την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, από την οποία εκείνη την ώρα αποδεσμεύονταν εξηνταπέντε εξειδικευμένα , το καθένα στον τομέα του, στελέχη. Σκοπός της επίσκεψης μας ήταν να ενημερωθούμε από πρώτο χέρι , τι ακριβώς έχει συμβεί , και κατέστη τόσο αιφνίδια αναγκαία η απομείωση της υπηρεσίας από προσωπικό.

 Σε συνομιλίες με το προσωπικό , διαπιστώσαμε τον κομβικό ρόλο της μόνης Εθνικής Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, και την τεράστια προσφορά της, στην σύγχρονη αντεγκληματική πολιτική. Έχει ενταχθεί στο Δίκτυο Εγκληματολογικών Ινστιτούτων (ENFSI) και παρέχει σημαντική υποστήριξη και βοήθεια στο έργο όλων των διωκτικών Αρχών της χώρας.

 Επίσης, έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 9001:2008 και περαιτέρω διαπιστευτεί με τα διεθνή πρότυπα ISO 17025:2005 και ISO 17020:2004. Πραγματογνώμονες, εξερευνητές, φωτογράφοι , δακτυλοσκόποι , εξειδεικευμένο προσωπικό στην βαλλιστική έρευνα, βιολόγοι , βιοχημικοί, γραφολόγοι, χημικοί και το υποστηρικτικό αστυνομικό προσωπικό , είναι αναντικατάστατα εργαλεία στη μάχη κατά του εγκλήματος τη σύγχρονη εποχή. Το προσωπικό μάλιστα που τοποθετείται στη Δ.Ε.Ε δεσμεύεται με δεκαετή παραμονή, ακριβώς για να αξιοποιηθούν πλήρως οι δεξιότητες που αποκτά, με δαπάνες του Ελληνικού Δημοσίου. Ταυτόχρονα βεβαιωθήκαμε ότι και με το υφιστάμενο προσωπικό, η υπηρεσία κινείται οριακά.

[custom:google-ads]

 Με βάση τα παραπάνω οφείλουμε να εκφράσουμε την αγωνία μας για τις βεβιασμένες αποφάσεις της διοίκησης, που φέρεται να οδηγούν σε κίνδυνο, ένα απαραίτητο εργαλείο, με πολυσύνθετο ρόλο στις διωκτικές αρχές και απαιτούμε την επαναξιολόγηση του μέτρου. Σε κάθε περίπτωση εμείς βρεθήκαμε δίπλα στους συναδέλφους και απαιτήσαμε από την διοίκηση να τηρηθούν τα δικαιώματα του προσωπικού λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι αυτό ήδη συμβαίνει. Η επικοινωνιακή λαίλαπα και τα πυροτεχνήματα δε θα κρύψουν τις πραγματικές ανάγκες και τα πραγματικά προβλήματα.


Η Γραμματεία της Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Αστυνομικών (Δ.Ε.Κ.Α.)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Το σήμα που «κόβει» ακόμα 51 αποσπασμένους – Από που φεύγουν, που πάνε

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis