Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:14 | 15/07/2019
Οι Δ.Ε.Κ.Α και Α.ΚΙ.Δ.Α ουδέποτε μπήκαν σε λογικές συνδιοίκησης , όπως έπραξαν τα Προεδρεία των Ομοσπονδιών μας, καθόλο το προηγούμενο διάστημα. Ούτε αμφισβητήσαμε το δικαίωμα της ηγεσίας να εκπονεί και να υλοποιεί τον υπηρεσιακό σχεδιασμό, όπως κρίνει, πάντα όμως στο πλαίσιο της νομιμότητας και του σεβασμού των δικαιωμάτων του προσωπικού, που έχουν κατακτηθεί με κόπο και αγώνες. 
 
Οποτεδήποτε υπέπεσε στην αντίληψη μας οποιαδήποτε παραβίαση, την καταγγείλαμε απερίφραστα, αγνοώντας το συσχετισμό δύναμης και το προσωπικό κόστος και το ίδιο θα πράξουμε και τώρα. Την 13/7/2019 συνεδρίασαν το κατώτερο και ανώτερο συμβούλιο μεταθέσεων με σκοπό να ακυρώσουν μεταθέσεις που νομότυπα είχαν διαταχθεί την 8/6/2019, όπως είχαμε επισημάνει σε προγενέστερη ανακοίνωση μας, βάσει όσων προβλέπει το Π.Δ 100/2003. 
 
Ταυτόχρονα οι Ομοσπονδίες ενώ είχαν σηκώσει πολλή σκόνη, για το από 8/6 συμβούλιο, και μάλιστα προσέφυγαν και στο ΣΤΕ, του οποίου η απόφαση είναι σε αναμονή, για το συγκεκριμένο, τήρησαν σιγή ιχθύος, χωρίς ούτε καν την οφειλόμενη ενημέρωση προς τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους. τους οποίους άφησαν έρμαιο στην αυθαιρεσία της διοίκησης, καθιστώντας τους, κολίγους και αφήνοντας να πληγεί βάναυσα το κύρος του Οργανισμού. Για τη συνολική στάση τους στο ζήτημα , οι ομοσπονδίες μας, ας απολογηθούν στους συναδέλφους μας, που ενώ τους έχει κοινοποιηθεί ή ακόμη κι εκτελεστεί η απόφαση μετάθεσης τους , ανατρέπουν νόμιμα ειλημμένες αποφάσεις. 
 
H ανωτέρω απόφαση γεννά μείζον ζήτημα καθώς εγκαινιάζει μια πρωτοφανή τακτική που σπέρνει ανασφάλεια στο σχεδιασμό της προσωπικής και της οικογενειακής ζωής των αστυνομικών, αφού ανά πάσα στιγμή και σε ανύποπτο χρόνο, ένα έκτακτο συμβούλιο μεταθέσεων μπορεί να ακυρώνει μια προηγούμενη απόφαση του. Η παράταξη μας, με γνώμονα το συμφέρον της κοινωνίας και του συνόλου των συναδέλφων μας είναι παρούσα για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, που απορρέουν από τους κανονισμούς του σώματος και το δικαιϊκό μας σύστημα, και στη διάθεση του οποιουδήποτε, επιθυμεί να διεκδικήσει τη δικαίωση του, η οποία είναι μαχητή.
 
 
Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών (Δ.Ε.Κ.Α.)
Ανοιχτή Κίνηση Δημοκρατών Αξιωματικών(Α.ΚΙ.Δ.Α.)
 
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis