Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:14 | 14/12/2021

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Αστυνομικών:

Συναδέλφισσα και συνάδελφε

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ φέρνει σήμερα προς ψήφιση τροπολογία με την οποία ουσιαστικά καταργεί το συνδικαλιστικό νόμο για μας τους αστυνομικούς. Με το εν λόγω νομοσχέδιο προωθείται μια πρακτική ολοκληρωτισμού , που επιτρέπει δυνητικά σε "ομαδούλες" ακόμη και με ισχνή πλειοψηφία, να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο των σωματείων.

Αυτό θα έχει ως  αποτέλεσμα η διαχείριση των οικονομικών του σωματείου , οι δράσεις και η λειτουργία του , να εξαρτώνται από τις βουλές μιας κλειστής παρέας, χωρίς κανέναν έλεγχο και λογοδοσία. Κι αν οι δομημένες με ρουσφετολογικές τακτικές πλειοψηφίες λειτουργούν απόλυτα ενδοτικά, τώρα, στη χειρότερη περίοδο που βιώνει ο οργανισμός μας , τόσο από πλευράς αποτελεσματικότητας, αξιοπιστίας και εργασιακών συνθηκών, φανταστείτε τι θα συμβεί με τον αποκλεισμό των συνδικαλιστών που ακόμη μαχόμαστε σε αντίξοες συνθήκες, πράγμα το οποίο επιδιώκει το υπάρχον νομοσχέδιο.

Στην αιτιολογική έκθεση του εν λόγω νομοσχεδίου, η κυβέρνηση προσπαθεί να δικαιολογήσει τη σπουδή της με κούφια λόγια περί ελευθερίας επιλογής, τολμώντας μάλιστα να χαρακτηρίσει τις δημοκρατικές διαδικασίες , που διασφαλίζονται μέσω της ύπαρξης διαφορετικών φωνών και απόψεων, ως δυσλειτουργία και επιβάρυνση. Η αλήθεια όμως είναι ότι η πραγματική της στόχευση είναι να βάλει φίμωτρο σε όσους αναδεικνύουμε ακόμη  τη γύμνια των αστυνομικών τμημάτων, τις ρουσφετολογικές πρακτικές, την εξαθλίωση του προσωπικού, την απαξίωση του οργανισμού, τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και μαχόμαστε για αντιστροφή της κατάστασης.

Σε κάθε περίπτωση η Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών, τα μέλη της οποίας ουδέποτε νοιάστηκαν για καρέκλες, αλλά λειτουργούν με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του συναδέλφου και της κοινωνίας, δεσμεύεται ρητά ότι δε θα φιμωθεί, αντίθετα θα συνεχίσει να δίνει  με κάθε μέσο, και μάλιστα ακόμη πιο δυναμικά τον αγώνα για αξιοπρέπεια, δημοκρατία και εργασιακά δικαιώματα.

Συνάδελφε και συναδέλφισσα , 
 
η τροπολογία αυτή σε διαχωρίζει για άλλη μια φορά από τους υπόλοιπους εργαζομένους και σε γυρίζει σε σκοτεινές εποχές . Συνάδελφισσα, συνάδελφε μαζί θα παλέψουμε ώστε η επαίσχυντη αυτή τροπολογία να μείνει ανεφάρμοστη.
                                                                                                                                           
Η Γραμματεία της Δ.Ε.Κ.Α
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis